ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Cissi Wallin: Låt inte "Anders" känslor förstöra din sommar

Cissi Wallin · 27 Jun 2018
Uppdaterad 27 Jun 2018
Anders behöver lika mycket kärlek som koppel och munkorg, skriver Cissi Wallin.

Anders behöver lika mycket kärlek som koppel och munkorg, skriver Cissi Wallin. Foto: Unsplash/Christopher Campbell


Anders som blir så svartsjuk när sambon bara pratar med en annan man på festen att han transformeras till en osedvanligt primitiv grobian. Anders som aldrig vill prata känslor och känslighet men samtidigt är en vandrande Richterskala, skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Så. Vad har då sommaren 2018 än så länge bjudit på, så att säga fött fram ur sitt grönskande sköte? Framförallt är det väl en sorts man. Vars kynne brett ut sig likt valfri förskolebacill. Nämligen mannen som är oerhört känslostyrd, samtidigt som han gärna gnäller om att ”kvinnor är så känsliga, så irrationella!”.

quotation startAnders som skrockar ”haru mens eller?!” när han själv är som en enda kronisk pms personifierad.quotation end

Tänk en vuxen karl som heter typ Anders och som blir så emotionellt ur balans (för att vårt mediokra herrfotbollslandslag helt väntat torskar mot regerande världsmästarna) att han måste skriva rasistisk dynga till en av landslagsspelarna på Instagram. Och sen blir känsligt kränkt över att hans hatiska kommentar från sitt helt oanonyma konto får fötter på nätet. Den lättstötte Anders, som samtidigt tycker att kvinnor överlag är så lättkränkta och känsliga, kan nämligen inte alls hantera motgång. Lika lite som han kan sortera och hantera alla dessa känslor som virvlar i hans innandöme.

LÄS MER
Nisse Edwall: Det finns ett stort problem med fotbolls-VM

Anders som inte tycker kvinnor borde få vara chefer för att ”de är för styrda av känslor”, samtidigt som han tappar humöret på cirka varje morgonmöte när någon kollega kommer med (konstruktiv) kritik. Anders som inte tycker kvinnor borde vara politiker eftersom ”de inte kan agera rationellt”, samtidigt som hans dåliga ölsinne i 9 fall av 10 resulterar i någon form av konflikt med närmsta medmänniska. Anders som skriker så högt och inlevelsefullt när han ser på sport på tv att grannens ungar vaknar och gråter.

Anders som blir så svartsjuk när sambon bara pratar med en annan man på festen att han transformeras till en osedvanligt primitiv grobian. Anders som aldrig vill prata känslor och känslighet men samtidigt är en vandrande Richterskala. Redo att brisera, mullra fram, ta ut sina register på alla som kränker hans imaginära självbild av total kontroll och sans. Anders som skrockar ”haru mens eller?!” när han själv är som en enda kronisk pms personifierad.

Anders finns överallt. Framförallt sommartid som sammanfaller med större sportevenemang. Anders behöver lika mycket kärlek som koppel och munkorg. Låt inte Anders mullra, dramatisera och ömka sönder din sommar.

Cissi Wallin

Plus: Sommarlov! Nästa nobelprisalster från mig här kommer i augusti. Ha det härligt tills dess!Minus: Höggravid i högsommar. Men jag är nog ändå mer (hormonellt) rationell än Anders.

”Jag är en rabiat ganska kompromisslös feminist” – Möt Cissi Wallin i videon nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro