ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Cissi Wallin: Tuff kärlek är min paradgren som morsa

Cissi Wallin · 6 Feb 2018
Uppdaterad 7 Feb 2018
En av huvudkaraktärerna i Bonusfamiljen, Lisa, är curlingmammans curlingexpertmamma som klemar sönder sina ungar så pass man fan får eksem på ögonlocken, skriver Cissi Wallin.

En av huvudkaraktärerna i Bonusfamiljen, Lisa, är curlingmammans curlingexpertmamma som klemar sönder sina ungar så pass man fan får eksem på ögonlocken, skriver Cissi Wallin. Foto: Ulrika Malm/SVT


Mina barn ska inte få sätta agendan om de inte har ett väldigt gott skäl. De ska lyssna på vuxna, respektera vuxna och ha viss underkastelse till vuxnas, av förklarliga skäl, mer gedigna livserfarenhet som ger vissa mandat här i livet, skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag kan knappt kolla på SVT-succén Bonusfamiljen längre. En av huvudkaraktärerna har väckt en rasande liten KD-tant med hårknut och mun som ett hopskrynklat kattanus inom mig. Jag pratar om Lisa, curlingmammans curlingexpertmamma som klemar sönder sina ungar så pass man fan får eksem på ögonlocken.

Hon speglar tyvärr ett stabilt gäng av dagens föräldrar (empirisk studie). De som låter barnen bestämma. Som att en 10-åring är kapabel att ta beslutet om hen ska ha en extraresurs i skolan eller inte. Och om hen inte vill det (de flesta 10-åringar vill äta Nutella på allt och spela Sims eller vad man nu spelar nuförtiden, dagarna i ända) så ska hen få slippa. Ingen vidare diskussion. Inget ”nu tar jag kommandot här som förälder och beslutar, i egenskap av myndig vårdnadshavare, vad som är bäst för dig kära barn”. Och grattis till att ha gjort din unge ännu en av livets björntjänster.

Mycket suger jag på som morsa, men att utöva så kallad tuff kärlek är lite av min paradgren. Mina barn ska inte få sätta agendan om de inte har ett väldigt gott skäl. De ska lyssna på vuxna, respektera vuxna och ha viss underkastelse till vuxnas, av förklarliga skäl, mer gedigna livserfarenhet som ger vissa mandat här i livet. Som att bestämma när mobilen ska användas och inte, när man behöver extra stöd och inte och när man ska äta Nutella och inte. Annars har vi inom kort en inflation i små Kim Jong-Uns.

Plus: ”Bonusfamiljen” – älskar ju ändå Vera Vitali som lyckas porträttera curling-Lisa så träffsäkert

Minus: Det finns en curling-Lisa/Pelle på varje föräldramöte. Minst en.

Cissi Wallin

”Jag är en rabiat ganska kompromisslös feminist” – Möt Cissi Wallin i videon nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro