ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Dags att dissa killar som ligger runt, tjejer

Fridah Jönsson · 1 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det vi ska diskutera i dag, vänner, är ett konstaterande som vi alla har hört, som vi alla har hållit med om och sagt ”ja, det är ju för jävligt” om - men som ingen av oss egentligen verkar har tänkt så mycket på.

Det lyder som följer: "Om en kille ligger med många tjejer, då är han ascool och värsta playern, men om en tjej har många killar så är hon en hora".

Jag vet inte hur många gånger jag har hört (och velat spy på) den meningen. Men jag vet att jag har hört den oftare än vad jag faktiskt har hört någon tjej prata om en player i positiv bemärkelse.

Nu bor ju jag i Leksand, en liten stad i Dalarna. Jag vet inte hur det är på andra ställen, för det här är det enda jag känner till, men jag tycker att det verkar som att tjejer börjar fatta att det här med playiga killar inte är något att eftersträva.

Det har hänt något bra. Jag vet inte vad, men det är något som gör att de där killarna som spelar hockey och tycker att Lars Winnerbäcks texter är djup poesi och har CCM-byxor varje dag i skolan (återigen, det är så här det ser ut i MIN stad) och har fjorton tjejer per vecka och som inte riktigtverkar ha fattat det här med kärlek, inte alls är lika heta nu som de var förut.

Tjejer börjar inse att players inte är något bra. Att man själv inte vinner så mycket på att vara med en kille som dränker en i komplimanger, ger en massa förhoppningar, och sedan bara drar.

Killarna som ligger runt börjar tappa sin cred. Det är killarna som är snälla och lite mer anonyma som blir mer och mer wanted. De som har haft en eller två tjejer förut och som menar någonting med det de säger och gör.

Så det är dags att sluta idiotförklara tjejer genom att säga att vi gillar players. Vi går inte på vad som helst längre. Vi fattar vilka killar vi ska springa efter och vilka vi ska springa ifrån.

Vi vet vilka det är som, för att använda ett Petter-citat, krossar hjärtan på rutin. Och vi vet att vi ska undvika dem.+ [Ingenting]. Jag älskar älskar älskar deras låt "Tack".

– Gardasil-sprutor. Jag ger vården ten million dollars om de uppfinner ett sätt att vaccinera sig utan att ta tre sprutor.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro