ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Dags att skrota Sveriges försvar

pontus · 23 Okt 2014
Uppdaterad 23 Okt 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Jag efterlyser att experter från Sveriges universitet träder fram och berättar det som borde vara självklart för alla och på så vis lugnar ned stämningen: Risken för en rysk invasion av Sverige är och förblir lika med noll. Låt oss snälla nyansera bilden av Ryssland, ett land som förvisso inte följer det internationella samfundets spelregler och begår horribla folkrättsbrott i Tjetjenien och Ukraina, men som inte utgör något reellt hot mot den svenska säkerheten. Låt oss gräva ned rysskräcken och i stället för att attackera ryska ubåtar kan vi med mer realistiska medel motarbeta despoten Putin. Sensationsrapporteringen skrämmer många vilket gör att den därför går försvarets ärenden. En rädd ­befolkning vill ge mer resurser till försvaret. En befolkning som förhoppningsvis ser denna farsartade uppvisning av några svenska militärfartyg i Stockholms skärgård inser att det är dags att frånta militären alla resurser och inleda en succesiv nedmontering för att på så vis frigöra miljarder till sjukvård och skola.  ► LÄS SVARET TILL DEN HÄR INSÄNDAREN: ”Ingen nation står helt utan skydd”

klar

Artikellänk är kopierad

pontus
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro