ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Dags att starta klädfond för de ofödda barnen

Jennie Hammar · 2 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I mitt kvarter ligger en högstadieskola som jag går förbi varje dag. När jag passerar har eleverna rast, eller så har de tagit rast, och hänger nedanför skoltrappan och kväser varje ansats till vettigare aktiviteter. Någon ligger över räcket, en annan balanserar på muren. Lite tjuvrökning och allmänt fnitter. Som det ska vara när man är 15.Men det är skolbyggnaden som hjälper mig att definiera åldern. Hade de stått i en bar hade jag tagit dem för minst 22. Samtliga tjejer sportar mer kittade outfits än jag skulle kunna uppbåda om jag så ålade på mig hela min garderob – samtidigt. De har bikerboots, skinnlappade tajts och hela Weekdays höstkollektion. De har trendmässigt passerat mig med sån marginal att de är som prickar i horisonten. Jag inspireras av dem!Det skulle kunna vara ett Stockholmsfenomen, men när jag bloggsurfar mig runt Sverige inser jag att gränserna mellan landsbygd och storstad har suddats ut. Nina, 16, från Borås har hittat ett par kopior av de trendiga Balmain-brallorna. Klara, 15, från Ängelholm berättar att hon har Julia Restoin-Roitfeld som stilförebild – dottern till franska Vogues chefredaktör!!! När jag gick i nian kände jag knappt till Emma Sjöberg. Jag visste sannerligen inte att det fanns ett märke som hette Balenciaga och Acne hade knappt hunnit sy sina första julklappsjeans. Och jag är ju inte lastgammal. Precis 25.Jag hade fruktansvärda kreationer i skolan. En långärmad Bondelid-tröja med logga på bröstet, matchad med ett par vida, bruna tajts som skar upp så brutalt i rumpan att skinkorna såg ut att vara särskrivna. Man pratade inte om ”stilar”. Det enda som betydde nåt var märket – Aqua Limone, Replay och Svea. Jag är visserligen från Borås och det såg säkert annorlunda ut i storstäderna på min tid.Men kom inte och säg att modebloggarna bara flyter på ytan. De har ritat om kartan, skapat en ungdomsrevolution. Det är därför jag har dragkamp med en 14-åring om samma The Local Firm-tröja på Åhléns. Inget farligt i det här, det finns ju betydligt sämre intressen att fördjupa sig i (hemgjorda fyrverkerier och annat). Men det är lika bra att upprätta klädfond för de kommande barnen redan nu, innan de ens är påtänkta.+ På torsdag åker jag till Paris! Très, très bon! Oui, oui! Ça va! Härligt. Ensam mamma söker. För varje säsong blir morsorna mer och mer medvetna om kändisskapet och hela serien förlorar sin charm.

klar

Artikellänk är kopierad

Jennie Hammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro