ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Därför är SD som en alkis

Alexandra Pascalidou · 26 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På tunnelbanan nyser en gullig, guldlockig dam på mig. Reflexmässigt lyfter jag garden för att värja mig. Kanske borde man ändå överväga det där vaccinet mot svininfluensan? Nu har Sverige bunkrat upp dubbel dos till oss alla.

Sen tänker jag på de stackars svinen. Fruktade och föraktade av alla. Stämplade och dragna över en kam. Och då virvlar mina tankar iväg till de stackars muslimerna. Fruktade och föraktade. Av Sverige­demokraterna. Som utsett dem till syndabockar. Om vi trollar bort muslimerna blir vi en Bullerby igen, menar Jimmie Åkesson.  

"Vi får inte vara med i debatten", gnäller SD trots att de monopoliserat media. Historien är en film som går i repris. Den lömska retoriken reser sig ur sin grav.

Martyrmanteln som högerextremister gärna iklär sig hämtas ur Hitlers garderob. Den döps till sund patriotism och stolt nationalism. Allt är sig likt. Det är bara namnen som är nya.

Det börjar med fagra tal och slutar med folkmord. De som inte läste Kalle Anka på historielektionerna vet att de tyska nazisterna innan kriget inte skrev i sitt partiprogram att de skulle gasa delar av befolkningen, starta ett världskrig, att deras führer skulle flippa, begå massmord och att Tyskland skulle delas med en mur som skar genom Berlins hjärta. Tänk så förvånade nazisterna måste ha blivit när det slutade så.

Högerextremistiska virus sprider sig som en smitta från demokratins vagga i Grekland till solidaritetens ­Sverige och förpestar folket och folkvalda organ. När Sverigedemokraterna nu piskar upp antisemitiska stämningar hämtar de som alla andra inspiration från historiens sunkigaste sophög. För de som tror att det är skillnad mot förra gången kan jag i all vänlighet upplysa om att nazister var antisemiter och semiter är benämningen på en folkgrupp som innefattar både judar och araber.

SD är som en alkis som köper ut ett helrör Explorer på systemet och säger att den här gången ska jag minsann bara ha roligt. Jag ska inte börja slåss som de andra 14 gångerna jag gick på fest.

Hur många anar hur det kommer att sluta? Att stödja SD är som att bygga världens största osänkbara skepp, döpa det till Titanic och bjuda hela Sveriges befolkning på lyxkryssning. Sen kan alla låtsas att vi blir förvånade när det går åt helvete.

Så stöd antisemitiska partier. Verkar skitsmart. Sen kan du ljuga för dina framtida barnbarn när Obama har bombat oss tillbaka till en grushög och säga att du trodde att nationalisterna bara ville bota arbetslösheten genom att bygga fina motorvägar.

"Nu är det för sent att stoppa nationalsocialismen. Ni skulle ha kvävt oss när vi var i vår linda" sa historiens största svin, Hitler, lite innan han sköt sig själv i huvudet. Så vaccinera oss mot Sverigedemokraterna.

Innan det är för sent. Inga biverkningar. Garanterad överlevnad.

+ Lars-Erik ­Persson och Carl Johan Backestierna, två goa ­gubbar som hoppade av SD efter ­Jimmie ­Åkessons ­artikel i Aftonbladet. Grattis ­grabbar!– Sluta jiddra och låt Hasse Backe leda svenska fotbolls-­landslaget!

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Pascalidou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro