ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Därför ordnar jag en kärleksmanifestation på Sergels torg

Damon Rasti · 8 Apr 2017
Uppdaterad 8 Apr 2017
Damon Rasti.

Damon Rasti. Foto: Ingvar Karmhed


Stockholm i mitt hjärta. Nu och för alltid, skriver Damon Rasti.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Stockholmare! I snart 30 år har det här varit min hemstad. Jag fick en overklig chans att byta ut ett liv i krig och misär mot en trygg barndom och en uppväxt som många människor runtom världen bara kan drömma om. Säkra gator, gratis skola och sjukvård, nätter befriade från bomblarm. Jag fick lära mig fina värderingar som jämställdhet, solidaritet och öppenhet. Vårt levnadssätt och potentiellt ljusa framtid skrämmer givetvis många mörka krafter – både runtom i världen och här hemma.

Vår storhet som jordens troligen mest moderna nation är en vagel i ögat på dessa monster som vill försöka dra oss tillbaka i vår strävan att alltid bli bättre. Vi är förebilder, även om vi är långt ifrån perfekta, och historien kommer se tillbaka på oss som ett föregångssamhälle. Det är därför av oerhörd vikt att vi nu i denna stund av chock och rädsla inte låter oss luras till ondskans primitiva nivå. Inte låter hatet förblinda oss, och absolut inte påverkar oss i våra ambitioner om att fortsätta vara – i mitt tycke – världens bästa land. Det är inte mina medsvenskar så som jag känner er. För det är exakt vad de vill. Låta skräck förgöra oss också. Men vi är bättre än så. När det blåser upp till storm håller vi varandra i händerna. Vi står enade tillsammans och låter ingen eller inget förändra oss till det sämre, oavsett orsak till tragedin. Enskild person eller organiserad attack.

När allting började sjunka in låste jag in mig på toaletten och lät tårarna få rinna för jag blev direkt påmind om det fruktansvärda krig jag en gång flydde och som höll mig vaken om nätterna. Jag kommer ligga vaken i natt också, men imorgon går vi man ut ur hus och manifesterar för fred och kärlek. Vi låter aldrig, ALDRIG, onda krafter besegra eller förändra oss. Jag vägrar att acceptera ett mer stängt och intolerant samhälle. Det är inte vilka vi är. Det är inte det Sverige som uppfostrade mig. Det är inte vad som gör oss till ett fantastiskt folk. Nu är det mer viktigt än någonsin i historien att vi visar våra sanna jag. Vi är stockholmare, vi är svenskar, vi är varandras medmänniskor.

Stockholm i mitt hjärta. Nu och för alltid.

Damon Rasti

På söndag klockan 14 arrangeras en manifestation på Sergels torg i Stockholm som Damin Rasti är med och arrangerar. På evenemanget ”Kärleksmanifestation på Sergels torg – Stockholm står enat!” på Facebook har flera tusen tryckt i att de är intresserade av att delta.

klar

Artikellänk är kopierad

Damon Rasti
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro