ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Sluta blunda chefer – det är arbetstagarnas marknad

Johan Alsén · 7 Feb 2019
Uppdaterad 19 Feb 2019
Att sakna förståelse för arbetsmarknadens nya spelplan innebär både kostsamma och resultatlösa konsekvenser för företag, skriver Johan Alsén.

Att sakna förståelse för arbetsmarknadens nya spelplan innebär både kostsamma och resultatlösa konsekvenser för företag, skriver Johan Alsén. Foto: Tim Gouw/Unsplash, Privat


Det handlar inte längre om att det är företaget som ska hitta den bästa medarbetaren. Frågan man bör ställa sig som chef är istället varför ska den bästa kandidaten välja just oss?”, skriver Johan Alsén.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svenska företag skriker efter kvalificerad arbetskraft och mer kompetens, samtidigt som arbetsgivare gång på gång missar kvalificerade kandidater. En ekvation som inte går ihop. En anledning, som jag regelbundet möter i min roll som VD för ett specialistrekryteringsföretag, är bristande förståelse hos chefer om hur dagens arbetsmarknad faktiskt ser ut. Det är inte längre arbetsgivarnas spelplan, utan kandidaternas, vilket tycks ha gått många förbi.

Vi befinner oss i en högkonjunktur där många slåss om samma kandidater till specialisttjänster inom områden som IT, life science och teknik. Den globala rekryteringsrapporten Hays Global Skills Index 2018 visar att kompetenssituationen på svenska arbetsmarknaden är hårt pressad med anledning av stor brist på kvalificerad arbetskraft. Samma problematik bekräftas av Arbetsförmedlingens senaste prognosrapport för 2018–2019 som uppger att rekryteringsproblemen inom industrin stigit till de högsta nivåerna som uppmätts på tio år.

quotation startModerna arbetsgivare har inte råd att fortsätta blunda för verkligheten.quotation end

I de flesta fall tror arbetsgivare att det är kandidaterna som ska övertyga dem om varför just de ska få jobbet. Så ser verkligheten dock inte ut idag. En modern arbetsgivare som vill attrahera rätt kompetens måste vända på perspektivet. Det handlar inte längre om att det är företaget som ska hitta den bästa medarbetaren. Frågan man bör ställa sig som chef är istället ”varför ska den bästa kandidaten välja just oss?”.

Att sakna förståelse för arbetsmarknadens nya spelplan innebär både kostsamma och resultatlösa konsekvenser för företag. Kostsamt på grund av bortkastade arbetstimmar, resultatlöst på grund av att rekryteringar inte går i lås. De företag som vill vara innovativa och med i matchen måste tänka nytt och strategiskt vid rekrytering av nya medarbetare.

LÄS MER
Debatt: Medias rapportering om ätstörningar är skadlig

Mina viktigaste råd till chefer inför rekrytering är därför följande:1) Jämför rekryteringen med en auktion som du vill vinna och gör en plan därefter.2) Vänta inte med intervjuer tills efter sista ansökningsdagen – då har de bästa kandidaterna redan hittat ett annat jobb.3) Förbered dig på snabba beslut. Återigen – de bästa kandidaterna försvinner snabbt!4) Lägg dig inte under marknadsmässiga löner när du slåss om kvalificerad arbetskraft.5) Var öppen för temporära lösningar. Ibland är det lättare att hitta en specialiserad underkonsult snarare än en fast anställd.

Jag uppmanar arbetsgivare att göra rekrytering till en prioriterad fråga och ta punkterna ovan i beaktning när de utarbetar sin strategi för kompetensförsörjning och framtida tillväxt. Det är ett måste om ekvationen på arbetsmarknaden ska gå ihop. Moderna arbetsgivare har inte råd att fortsätta blunda för verkligheten.

Johan Alsén, vd för Hays Rekrytering Sverige

pil
Om skribenten:

Namn: Johan AlsénÅlder: 44 årSysselsättning: Sverigechef på rekryteringsföretaget Hays sedan 4 år tillbaka.

Så gör du för att debattera i Metro:

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Alsén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro