ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Chefer vågar inte ta obekväma beslut på grund av otrygga anställningar

Jonas Ericsson · 11 Apr 2019
Uppdaterad 11 Apr 2019
Chefer behöver fungerande administrativt stöd som ökar möjligheterna till ett närvarande ledarskap, skriver Jonas Ericsson från fackförbundet Vision.

Chefer behöver fungerande administrativt stöd som ökar möjligheterna till ett närvarande ledarskap, skriver Jonas Ericsson från fackförbundet Vision. Foto: Unsplash, privat


Medarbetarnas tillgång till ett närvarande ledarskap, och chefernas möjligheter att utöva ett sådant, är en av de viktigaste faktorerna som får oss att må bra på jobbet, skriver Jonas Ericsson, ordförande Vision Västra Götalandsregionen.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Chefer i välfärdssektorn måste ges möjlighet att använda sin tid och kompetens till att vara chefer. Vi behöver betrakta chefskap som ett yrke som kräver särskilda kunskaper och förmågor. Då får chefer de bästa förutsättningarna att lyckas i sitt uppdrag och medarbetarna får de bästa förutsättningarna till en bra arbetsmiljö.

quotation startMedarbetarnas tillgång till ett närvarande ledarskap, och chefernas möjligheter att utöva ett sådant, är en av de viktigaste faktorerna som får oss att må bra på jobbet.quotation end

Många chefer har inte ens riktiga anställningar. En stor del kommuner, regioner och även myndigheter använder förordnanden där chefskapet är tidsbegränsat. Exempel på arbetsgivare som arbetar med denna modell är SCB, polisen samt flertalet regioner och kommuner. Modellen försvagar chefsrollen och gör att chefer inte vågar ta obekväma beslut av rädsla att inte få förnyat uppdrag. Vi måste låta chefer få samma anställningstrygghet som sina medarbetare om verksamheterna ska drivas professionellt i positiv riktning.

Välfärdssektorns chefer leder ofta stora arbetsgrupper med blandade professioner. Att få dessa att samarbeta och att få verksamheten att fungera är en utmaning. Det kräver ett aktivt och närvarande ledarskap. Chefer behöver fungerande administrativt stöd som ökar möjligheterna till ett närvarande ledarskap.

Det är tufft att vara chef i dag. Ansvaret för utförandet sker långt ner i organisationen, verksamheter blir alltmer centralstyrda och handlingsutrymmet minskar.

En chef berättar för oss:”Jag har sett och upplever hur vi som chefer på första linjen mer går över till att driva vår verksamhet istället för att leda den”.En annan uttrycker sig om sitt förordnande:”Jag har ju inte jobbat på denna befattning så länge, så jag hoppas ju att få vara kvar”.

Medarbetarnas tillgång till ett närvarande ledarskap, och chefernas möjligheter att utöva ett sådant, är en av de viktigaste faktorerna som får oss att må bra på jobbet. Ledarskapet är centralt för att minska frånvaron bland de anställda. På friska arbetsplatser är chefen oftare närvarande och har större möjlighet att leda verksamheten. Och för att leda en verksamhet krävs en trygg anställning.

Vision anser att chefer i Välfärdssektorn ska ha tid att leda och se sina medarbetare, det skapas genom:• Ett rimligt antal medarbetare per chef.• Tillgång till kvalificerade stödfunktioner. Som IT-stöd och administrativt stöd.• Kompetensutveckling. Från en god introduktion till utveckling för erfarna chefer.• Att chefskap betraktas som en profession. Chefer anställs som chefer och inget annat.

Jonas Ericsson, ordförande Vision Västra Götalandsregionen

pil
Om skribenten

Vision är en facklig organisation för offentligt och privat anställda med anknytning till kommun, landsting och kyrka.

Så här gör du för att debattera i Metro:

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ericsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro