ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Digitalt arbetsliv behöver regler för att inte öka stressen

Ulrika Lindstrand, Camilla Frankelius · 29 Aug 2018
Uppdaterad 29 Aug 2018
 Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, skriver debattörerna.

Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, skriver debattörerna. Foto: Thought Catalog/Unsplash, Sveriges Ingenjörer


Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, och de som gör det kan ändå känna sig tvingade att ställa upp, skriver Sverige Ingenjörer.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Hur ofta kollade du din jobbmejl på semestern i somras? Hände det under ledigheten att det ringde på din mobil om jobbrelaterade saker? Hände det en gång? Två? Eller flera gånger?

Det gränslösa arbetslivet har blivit en del av vårt moderna samhälle. Teknikutvecklingen ger stora möjligheter att själv anpassa sitt arbetsliv, men kan också leda till stress om vi inte använder dem på rätt sätt. Sveriges Ingenjörers medlemsundersökning visar att en tredjedel av våra medlemmar förväntas vara tillgängliga även utanför ordinarie arbetstid. Vissa har ersättning för jour eller beredskap, men för många är det helt oreglerat

quotation startNär avståndet till kontoret inte spelar roll är det svårare att säga nej när arbetsgivaren tycker att du behövs.quotation end

Just nu befinner vi oss i en fas där vi har fått många digitala verktyg för att kunna vara flexibla i arbetslivet, men vi vet ännu inte hur det kommer påverka arbetsmiljön – och det gäller både anställda och arbetsgivare. Med bärbara datorer och mobila uppkopplingar kan vi jobba nästan var som helst. Det går att utföra arbetsuppgifter och vara produktiv även om du är insnöad hemma. Du kan vara en del av en organisation eller verksamhet även om du inte är fysiskt närvarande på kontoret.

Men det finns baksidor. När avståndet till kontoret inte spelar roll är det svårare att säga nej när arbetsgivaren tycker att du behövs. Semestern ska ge tillfälle för vila och avkoppling från arbetet och om arbetsgivaren vill bryta denna krävs både goda skäl och kompensation för detta. Många känner dock inte till detta, och de som gör det kan ändå känna sig tvingade att ställa upp.

Även om goda exempel finns på chefer som trycker på att deras medarbetare ska stänga av när de går hem så gör mobilen oss mer tillgängliga var och när som helst, Sms, telefonsamtal eller e-post från chefen kan vara svårt att ignorera när hen vet att du antagligen har din telefon med dig.

Samtidigt som många arbetsgivare överutnyttjar möjligheterna som teknikutvecklingen leder till, är andra mer tveksamma till att alls göra det. Vår medlemsundersökning visar att det på flera arbetsplatser är tillåtet att arbeta på en annan plats än på kontoret, men det uppmuntras definitivt inte. Vissa chefer känner att de inte har kontroll om de inte kan se sina medarbetare. Trots att tekniken idag tillåter att även möten hanteras på distans är många fortfarande skeptiska till det.

Det gränslösa arbetslivet innebär möjligheter men också utmaningar. Vi ser att det ofta saknas insikter och kunskap, men också tydliga regleringar av förväntningarna på både arbetsgivare och anställda. Vår arbetsmiljölagstiftning har inte hängt med och kollektivavtalen är inte anpassade för vår nya digitala arbetsmiljö. Det måste åtgärdas om de digitala möjligheterna ska bli verktyg och inte en belastning.

Vi måste ta konsekvenserna av den tekniska utvecklingen på allvar. Vi har stora möjligheter att öka både produktiviteten och balansen mellan arbetsliv och fritid. Men då krävs det att vi tillsammans arbetar för att sätta gränser och skapa möjligheter. Annars riskerar tekniken att istället öka stressen och minska produktiviteten.

Camilla Frankelius, förhandlingschef, Sveriges Ingenjörer,Ulrika Lindstrand, ordförande, Sveriges Ingenjörer

Så gör du för att debattera i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrika Lindstrand
Camilla Frankelius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro