ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Replik: KD har orsakat problemen som vi feminister försöker lösa

Jamie Gomez, Soraya Post · 18 Apr 2019
Uppdaterad 18 Apr 2019
Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns, skriver Soraya Post och Jamie Gomez från Feministiskt initiativ.

Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns, skriver Soraya Post och Jamie Gomez från Feministiskt initiativ. Foto: Privat, Julio C Saint Just, Fi


Mparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ syn på samhället, replikerar Soraya Post och Jaime Gomez från Feministiskt initiativ.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en replik på debattartikel ”Därför är den feministiska lobbyn så rädda för Ebba Busch Thor”. Det är personerna som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.Johan Mparmpagiannis

Det som Johan Mparmpagiannis lyfter upp är ingenting nytt. Han menar att Ebba Busch Thor och KD för fram något nytt, där orättvisor ska lösas genom att framgångsrika individer. Detta är inte tidlösa ideal, detta är klassisk nyliberal politik.

quotation startMparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ och nyliberal syn på samhället.quotation end

Mparmpagiannis säger ingenting om de strukturella problem som finns och som gör att det finns en maktobalans i olika delar av samhället.

Det finns en mycket läsvärd krönika Vem dödade min mor? av Patrik Lundberg. Den belyser att politik som ser strukturell diskriminering, eller inte, är en fråga om liv och död. Lundberg citerar bland annat SCB-rapporten ”Skilda världar? Det demografiskt delade Sverige”: “Lågutbildade kvinnors förväntade livslängd sjunker. I alla andra grupper ökar livslängden. Mellan lågutbildade och högutbildade kvinnor skiljer det över fem år.”Det som är farligt är att bagatellisera det förtryck som kvinnor, HBTQ+ grupper, icke-vita människor och andra grupper i samhället är utsatta för. Mparmpagiannis försöker normalisera anti-feminismen för att skydda en konservativ och nyliberal syn på samhället. Tack och lov finns det feminister med en samhällsvision som gör att vi kan driva fram konkreta förslag för att lösa problem som partier som KD och andra har orsakat.

Soraya Post, Europaparlamentariker

Jaime Gomez, kandidat till Europaparlamentet

klar

Artikellänk är kopierad

Jamie Gomez
Soraya Post
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro