ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Sverigedemokraternas nyårslöfte: Inga fler felprioriteringar

Jimmie Åkesson · 27 Dec 2017
Uppdaterad 27 Dec 2017
Mitt nyårslöfte är att göra allt i min makt för att reda ut det vansinne som både denna och förra regeringen har ställt till med, skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

Mitt nyårslöfte är att göra allt i min makt för att reda ut det vansinne som både denna och förra regeringen har ställt till med, skriver SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT


Vi står inför ett årsskifte och, som man så ofta gör, är det dags att blicka tillbaka på det gångna året. Mycket har hänt men särskilt stor förändring har dock inte skett. I alla fall inte till det bättre, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Utanförskapet och segregationen är fortsatt hög.Antalet särskilt utsatta områden med grov organiserad kriminalitet och parallella samhällsstrukturer har under 2017 fortsatt att bli fler. Poliser i tjänst har attackerats och deras hem har beskjutits med automatvapen. Vårdpersonal utsätts för allt grövre hot och våld medan de försöker hjälpa människor och rädda liv.

Kriminaliteten drabbar även samhällets svagaste och vi kan allt oftare ta del av skildringar av pensionärer som rånas, luras och kränks i sina hem.

Regeringen med Stefan Löfven i spetsen vill ge sken av att de tar ansvar och det är tydligt att de försöker inbringa medborgarna i en falsk trygghet genom fina ord om ordning och reda. Men det är långt ifrån nog. Det är tydligt att Stefan Löfven och hans regering inte tar otryggheten och brottsligheten runt om i landet på allvar. Stefan Löfven har svikit.

Samma svek kan ses inom välfärden. Trots regeringens alla ord om satsningar inom sjukvården blir vårdkrisen allt värre. Bristen på vårdplatser är akut och vi kan regelbundet ta del av både gripande och upprörande vittnesmål om patienter som har väntat för länge, ibland för länge för att kunna bli friska igen. Patientsäkerheten på landets sjukhus är fortfarande hotad. Vård- och akutmottagningar läggs ned och arbetsbelastningen för alla de som arbetar i denna viktiga och centrala del av samhället är för hög. Bristen på förlossningsplatser har gjort att kvinnor tvingats föda barn i sina bilar och patienter kan fortfarande tvingas söka sig utomlands för att få vård i rimlig tid.

Invandringen är fortsatt på höga nivåer och trots allt tal om ordning och reda i migrationspolitiken så är det långt ifrån verkligheten. Vi ser illegala invandrare med avslag på sina asylansökningar, helt obehindrat för myndigheterna, demonstrera utanför Sveriges riksdag och invandringspolitiken har åter börjat liberaliseras. Stefan Löfven och regeringskollegorna i Miljöpartiet har visat att ett nej i asylprocessen inte alls är ett nej och arbetet med migranters återvändande är allt annat än effektivt.

Jag tar detta på allvar, Sverigedemokraterna tar detta på allvar. Gemensamt inom partiet har vi tagit fram fyra nya inriktningsprogram på fokusområdena migration, sammanhållning, sjukvård och kriminalpolitik som adresserar dessa problem. Vi behöver en hållbar migrationspolitik, en stärkt sammanhållning, en tillgänglig sjukvård, värna om våra brottsoffer och bekämpa kriminaliteten. 
 Mitt nyårslöfte är att göra allt i min makt för att reda ut det vansinne som både denna och förra regeringen har ställt till med. Det får vara nog med felprioriteringar och ansvarslöshet, Sveriges medborgare förtjänar bättre.

Jimmie Åkesson
, partiledare SD

klar

Artikellänk är kopierad

Jimmie Åkesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro