ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Vi gör det vi kan för att sätta nyanlända i arbete men politikerna måste göra mer

Klas Balkow, Louise Ring · 17 Jan 2018
Uppdaterad 17 Jan 2018
Lärlingsprogrammet ger oss ett större rekryteringsunderlag hos en målgrupp som vi annars har svårt att nå, skriver Louise Ring, HR-direktör och Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood.

Lärlingsprogrammet ger oss ett större rekryteringsunderlag hos en målgrupp som vi annars har svårt att nå, skriver Louise Ring, HR-direktör och Klas Balkow, vd och koncernchef på Axfood. Foto: Axfood


Arbetsförmedlingens stödåtgärder för nyanlända har hittills varit dåligt anpassade efter arbetsgivarnas behov. Vi har skapat ett lärlingsprogram som är ett konkret exempel på hur nyanlända ska få in en fot på arbetsmarknaden. Men det räcker inte, skriver Klas Balkow, vd och koncernchef och Louise Ring, HR-direktör på Axfood.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Utanförskapet bland nyanlända är idag en av Sveriges största samhällsutmaningar. Medan allt fler inrikesfödda kommer i arbete är det fortfarande svårt för nyanlända att få jobb. Den våg av flyktingar som kom till Sverige för två år sedan används ofta som förklaring – men i realiteten har nyanlända haft svårt att få in en fot på arbetsmarknaden i många år.

Arbetsförmedlingens stödåtgärder för nyanlända har hittills varit dåligt anpassade efter arbetsgivarnas behov. Snåriga regler som krävt mycket administration och arbetssätt samt strukturer som inte passat företagens verksamhet är två exempel. Hur väl samarbetet fungerat har ofta avgjorts av enskilda handläggares eller lokala kontors engagemang. Det är ingen hållbar situation. Det är därför bra att regeringen aviserat renodlade stödåtgärder.

Att många nyanlända står utanför arbetsmarknaden är inte bara en utmaning utan även en möjlighet. Olika bakgrund och erfarenhet är en tillgång för samhället – och arbetsgivare. En arbetsplats som präglas av mångfald är bra för både kunder och verksamhet. Medarbetarnas olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar möjligheter.Tillsammans med Handelsanställdas förbund och Svensk Handel tog vi initiativ till ett unikt kollektivavtal för ett avlönat lärlingsprogram. Med detta som underlag har vi gjort ett avtal med Arbetsförmedlingen. Nyanländ i Axfood är en yrkesintroduktion till handeln där jobb varvas med utbildning. Deltagarna genomgår vår ordinarie rekryteringsprocess. Efter ett år får de ett yrkesbevis och rätt till en ingångslön som motsvarar ett års branschvana.

Satsningen på nyanlända och vårt övriga mångfaldsarbete är en del av en långsiktig kompetensförsörjning. Lärlingsprogrammet ger oss ett större rekryteringsunderlag hos en målgrupp som vi annars har svårt att nå. Samtidigt är vårt mål att verksamheten ska spegla det samhälle vi verkar i. Och att ta ett aktivt samhällsansvar.

1) Gemensamt ansvar. Som arbetsgivare kan vi erbjuda en väg in i det svenska arbetslivet med dess kultur, språk och arbetssätt. Men vi kan inte stå för hela notan. Att få fler nyanlända i arbete är en samhällsutmaning för hela Sverige och vi måste göra investeringen tillsammans.

2) Varva jobb och utbildning. Det behövs flexibla lösningar som ger utrymme att kunna kombinera jobb med relevant bransch- och språkutbildning på arbetsplatsen.

3) Förbättrad matchning. I värsta fall görs ingen matchning alls av Arbetsförmedlingen. Den arbetssökande anvisas istället en plats av handläggaren. Matchningen bör utgå från den arbetssökandes intresse och arbetsgivarnas behov, inte kortsiktigt gynna Arbetsförmedlingens statistik.

För att få nyanlända i arbete krävs långsiktiga och enkla spelregler som förankras brett över blockgränsen och håller över flera mandatperioder. Det krävs mer utbildning, lägre kostnader, mindre krångel – och mer handling. Det gynnar både de nyanlända – och de företag som vill anställa.

Klas Balkow, vd och koncernchef, Axfood

Louise Ring, HR-direktör, Axfood

klar

Artikellänk är kopierad

Klas Balkow
Louise Ring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro