ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Debatt: Vi volontärer orkar snart inte mer

Terese Hansen · 14 Okt 2017
Uppdaterad 14 Okt 2017
Bilden till höger är från en demonstration vid Migrationsverkets förvar på Sagåsen i Kållered, Göteborg, mot utvisning av ensamkommande till Afghanistan.

Bilden till höger är från en demonstration vid Migrationsverkets förvar på Sagåsen i Kållered, Göteborg, mot utvisning av ensamkommande till Afghanistan. Foto: Privat, Thomas Johansson / TT


Om vi inte stoppar utvisningarna till Afghanistan har ni snart väldigt många fler sönderkörda människor att ta hand om och samtidigt fler unga som lever på gatorna och hamnar i kriminalitet. Vill ni det?, skriver Terese Hansen som är volontär och engagerad i frågan om utvisningarna till Afghanistan.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Trött…Trött på att tänka.Trött på att vända på stenar och vrida om knivar gång på gång i hjärtat på redan trasiga själar, i envisa försök att hitta nya asylskäl som Migrationsverket kan tänkas godta.Trött på avslag.Trött på utvisningsbeslut.Trött på papper och kalla ord.Trött på människor som baktalar, utnyttjar och är falska.Trött på inställsamhet.Trött på konflikter.Trött på att behöva förklara.Trött på att vara utanför.Trött på nazister och rasister och allmänna idioter.Trött på kall, fyrkantig byråkrati.Trött på att behöva vara den som berättar jobbiga saker.Trött på att behöva säga nej.Trött på oro.Trött på tjänstemän och politiker som vägrar ta ansvar och bara bollar vidare.Trött på människor som bara sticker huvudet i sanden.Trött på näthat.Trött på lögner.Trött på att behöva vända och vrida på orden.Trött på trångsynthet och fördomar.Trött på att ”skyddas” genom lögner.Trött på rödgråtna ögon och trötta blickar.Trött på söndriga människor.Trött på rädslan för framtiden.Trött på väntan.Trött på vita kuvert.Trött på att behöva medla.Trött på längtan och sorg.Trött på att springa, springa, springa och ändå aldrig hinna ikapp.Trött på att hela tiden uppdatera min inkorg och kolla brevlådan.Trött på missförstånd.Trött på känslan i magen.Trött på att inte kunna njuta fullt ut av det som är bra för att oron, konflikterna och tröttheten aldrig helt försvinner.Trött på sömnlöshet eller översövdhet.Trött på världen.Trött på livet, så som det är just nu.Trött på allt. Nästan.

Terese Hansen

pil
Om skribenten

Ålder: 36 år.Ort: Växjö.Sysselsättning: Deltidssjukskriven språkintroduktionslärare och engagerad i bl a rörelsen Vi står inte ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Terese Hansen
Terese Hansen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro