ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Det är för mycket tjafs mellan tv-programmen

Metro · 8 Mar 2016
Uppdaterad 8 Mar 2016

Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Hur länge skall vi behöva ta del av denna meningslösa så kallade programinformation mellan programmen i tv? Jag tänker i första hand på SVT 1 och 2, som inte är några kommersiella kanaler. Samma inslag upprepas gång på gång och visar ofta program som skall komma långt fram i tiden, ibland mer än en vecka. Dessutom är inslagen av så låg kvalité att man snabbt kan bestämma sig för att inte se dessa program. Det känns som om de ansvariga driver med tittarna. 

Korta och meningslösa sekvenser rullas upp och dessa inslag blir längre och längre och ofta skall de låta så mycket och vara så våldsamma som möjligt. Syftet är förmodligen att korta ner de riktiga programmen för att på så vis sänka kostnaderna för programtiden. Det måste ju vara billigt att visa samma inslag gång på gång. Någon kanske tycker att man skall gå ifrån tv-soffan så att man slipper ta del av alla dessa inslag. Men när man sedan kommer tillbaka så börjar det programmet man så gärna vill se med en inledning som består av korta sekvenser av vad som komma skall, och i vissa fall upprepas det som hänt gång på gång.

Det vore trevligare om dessa inslag som gör reklam för kommande program kortades ned betydligt och inte upprepades hela tiden, och framförallt höll en högre kvalitet. Mitt förslag är att istället införa en helt tv-fri afton, till exempel onsdagar, som vi hade i televisionens barndom.

Lars-Olof

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro