ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Det är ingen som tvingar mig att bära slöja

Insändare · 4 Nov 2018
Uppdaterad 2 Jul 2019

Att bära slöja är ett val, inte kanske för alla men för mig, för min syster, för min granne och för mina vänner, skriver insändarskribenten. Foto: Unsplash


Jag ska inte behöva förklara mig för varje person jag möter, jag ska inte behöva acceptera fördomar eller blickar, skriver insändarskribenten Hoda.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

»Åh nej, ännu en text om samma jävla tjat.«

Jag ska bara läsa lovar jag mig själv varje gång, det är inte värt energin. Dessa människor kommer ändå inte förstå vad jag vill nå ut med i budskapet jag vill framföra.

quotation startJag är född och uppvuxen här, jag har mina rättigheter precis som varje homosexuell, kristen, jude och så vidare har sina.quotation end

Jag ­kommer absolut inte med hat och inte heller vill jag åka fram och tillbaka i ett kommentarsfält på ett inlägg. Jag kan inte repetera samma situation hela tiden. Därför skriver jag det här till er, till dig som läser det här på bussen, bilen eller kanske på din fikarast. Att bära slöja är ett val, inte kanske för alla men för mig, för min syster, för min granne och för mina vänner. För alla dessa tjejer som ifrågasätts varje dag.

Jag skulle också vara oroad om jag var du, tänkt som du, eller hört det du får höra. Jag menar, det är klart att du ifrågasätter mitt val och om det verk­ligen är mitt val eller mina föräldrars. Kanske har jag en bror, kanske har jag en pappa eller till och med en släkting som hotar mig till döds om jag väljer och inte bära slöjan. Det är det vi får höra varje dag, hela tiden i media. Jag förstår dig, jag vet att du nu tänker »åh nej, ännu en text om samma jävla tjat«. Men när ska vi öppna ögonen för sanningen, när ska vi låta människor få ha sin åsikt, sitt val och sitt liv att sköta?

Jag ska inte behöva förklara mig för varje person jag möter, jag ska inte behöva acceptera fördomar eller blickar bara för att jag är annorlunda, skriver Hoda. Foto: Unsplash.

Jag ska inte behöva förklara mig för varje person jag möter, jag ska inte behöva acceptera fördomar eller blickar bara för att jag är annorlunda, bara för att jag har valt det jag känner mig mest bekväm med. Jag ska inte behöva tilltalas på engelska när jag ställer mig i kassan för att betala och jag ska inte heller behöva svara om jag väljer att bära slöjan eller blivit påtvingad. Jag är född och uppvuxen här, jag har mina rättigheter precis som varje homosexuell, kristen, jude och så vidare har sina.

Vi alla är människor vare sig vi klär oss annorlunda eller väljer att gå ut nakna, ingen har rätten att tala om för oss vad som är okej. Jag kommer inte att behöva gå fram och tillbaka i ett kommentarsfält, jag väljer att inte göra det denna gång och i stället sätta punkt på min text här.

Hoda

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro