ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Det bästa med julen är att den snart är över"

Nabila Abdul Fattah · 19 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag trodde att jag inte skulle bli så påverkad av julstressen eftersom jag själv inte firar jul. Jag trodde att jag lugnt kunde fortsätta min vardag som en vanlig människa.  Det enda som skulle påverka min tillvaro skulle vara att det är en massa fina ljusdekorationer överallt.Tyvärr hade jag fel, så väldigt mycket fel.  Och det värsta är att jag har lika fel varje år, men lär mig aldrig.

När människorna runtomkring en inte ens är människor längre utan överstressade, överkonsumerande, överaggressiva maskiner då är det inte roligt längre. Ansträngandet till att allt ska vara så perfekt gör att inget blir perfekt och man går rakt in i väggen istället. Faktiskt så skulle det vara kul att få veta hur många som verkligen går in i väggen efter julhelgen. Plus på allt detta så hörs Carola ur varenda högtalare inne i stan. Jag tror bestämt att om jag får höra Carola sjunga en enda låt till så kommer jag att skicka en personlig ansökan om tillstånd att få komma till Abu Ghraib-fängelset  i Irak för en semester.

Jag brukade gilla julen när jag var yngre, men nu är den bara plågsam och det känns som att det bästa med julen är att den är över snart.  Då kan människor gå tillbaka till sina gamla vanliga liv igen.  Sen väntar i och för sig mellandagsrean då folk flippar ur ännu mer. Det konstiga är att jag inte direkt märker nåt motstånd från människor även fast det syns tydligt att ingen direkt njuter av det.  År ut och år in får Sverige kollektiv ångest inför julen och alla tycks mer eller mindre acceptera det. Jul är lika med stress och magsår i strävan efter perfektion.

Jag tycker att ni som firar jul ska sluta finna er i stressen och gå med på att bli irriterande aggromänniskor och våga vägra julstressa. Om inte för er egen skull så gör det för mig. För jag orkar inte vara inlåst i mitt hem varje jul för att jag inte vågar stöta på människor som hatar allt och alla för att de inte hunnit med att göra sin jul perfekt.  Bara ta det lugnt, sluta shoppa sönder er, ta ett djupt andetag och säg ”god jul” till folk. Det borde räcka. Och lovar ni att det kommer en jul då inte en enda Carola-låt spelas så lovar jag att fira jul med er!

+  Eid mubarak till alla muslimer som firar Eid al adha! – Så fort skräp-Idol slutar så börjar skräp-Let´s Dance. Döda mig!

klar

Artikellänk är kopierad

Nabila Abdul Fattah
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro