ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Det heter inte dagis – det heter förskola

Insändare · 17 Jan 2018
Uppdaterad 3 Jul 2019

Nej, jag jobbar inte på ett "dagis". "Dagis" finns inte längre. Jag jobbar på en förskola, skriver insändarskribenten. Foto: Unsplash


Jag är så trött på att folk ger min arbetsplats och min roll som pedagog en fel­aktig titel för att "de är vana vid det", ­skriver insändar­skribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. Observera: den här texten publicerades 17 januari 2018.

Jag jobbar på en förskola som barnskötare. När jag svarar på frågan var jag jobbar som så svarar den andra: ”Aha, på dagis som dagisfröken?”.

quotation startTill folk som fortfarande säger ”dagis”: Tack för det nedtryckandet av vårt arbete.quotation end

Nej, jag jobbar inte på ett ”dagis”. ”Dagis” finns inte längre. Jag jobbar på en förskola, där vi som jobbar är lärande pedagoger och har en läroplan att följa, även skollagen.

Till folk som fortfarande säger ”dagis”: Tack för det nedtryckandet av vårt arbete.

Jag är ingen barnvakt och det är ingen annan som jobbar på förskola heller.

Jag tycker att ni som säger ”dagis” och har barn på förskolan ska ta reda på lite mer fakta om vad era barn gör och vad vi som pedagoger gör under dagarna. Ta även reda på vad en förskola är. Jag skulle personligen aldrig lämna mina barn på ett ställe jag som förälder inte vet vad det är.

Kimberly

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro