ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Diskoteksbranden 20 år: Brev till min älskade Norden

Alicia Morales · 27 Okt 2018
Uppdaterad 27 Okt 2018
Alicia Morales då och nu.

Alicia Morales då och nu. Foto: Privat


När du försvann var det som att jag dog med dig. Jag kände ingen mening med livet, skriver Alicia Morales i ett brev till sin pojkvän Norden som hon förlorade i diskoteksbranden i Göteborg 1998.

klar

Artikellänk är kopierad

Till min älskade Norden.

Älskling, dagen du togs ifrån mig är markerad i min själ resten av mitt liv. Du var mitt allt. Den som visade vad jag var värd.

Jag var så trasig, men du visade mig livet. Glädjen man kunde uppleva. Du fyllde mitt liv med så mycket kärlek. När du försvann var det som att jag dog med dig. Jag kände ingen mening med livet. Allt värkte i hela min kropp, jag kunde inte andas.

quotation startEfter branden blev jag diagnostiserad som steril eftersom jag fick flera problem efter vårt barn gick bort.quotation end

Än i dag undrar jag om jag någonsin kommer känna allt du gav mig igen. Jag förlorade inte bara dig utan även barnet som vi gjort med så mycket kärlek.

Du var så säker på att det finns liv efter döden. Det är vad jag håller fast vid än i dag. Att vi ska mötas igen. Att jag ska få känna den tryggheten igen, som bara du gav mig. Du var ju den som älskade mig som ingen annan gjort. Du sa till mig: Du är så missförstådd, ingen vet vilken underbar tjej du är. De orden gav mig styrka.

Det tog mig så många år innan jag kunde känna kärlek till livet igen. Efter branden blev jag diagnostiserad som steril eftersom jag fick flera problem efter vårt barn gick bort. Men tror det var du som tog ett snack med högre makter och gav mig min älskade dotter. Ingen kunde förklara hur. Men där var hon inom mig och gav mig nytt liv och ny mening.

Åh Norden, det finns så mycket att säga. Men du vet ju allt. Vet att du ser mig. Jag ber varje dag att du hade rätt och att vi kommer ses igen. Så du kan krama mig igen älskling.

Alicia Morales (då Annelie Monsalve), 37 år

klar

Artikellänk är kopierad

Alicia Morales
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro