ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Diskoteksbranden 20 år: Brev till min älskade systerdotter

Lotta Boström · 27 Okt 2018
Uppdaterad 27 Okt 2018
Lotta Boström förlorade sin systerdotter i diskoteksbranden i Göteborg 1998.

Lotta Boström förlorade sin systerdotter i diskoteksbranden i Göteborg 1998. Foto: Simon Krona


Vi saknar den person som du skulle bli och funderar kring hur ditt liv och våra skulle sett ut om branden aldrig hade skett, skriver Lotta Boström till sin systerdotter som hon förlorade i diskoteksbranden i Göteborg 1998.

klar

Artikellänk är kopierad

Till min kära systerdotter,

Tjugo år, oj! Både en evighet och ett ögonblick kan jag tycka. Kära Johanna, du måste ju veta hur saknad du är, ja vi har ju många i familjen och i bekantskapskretsen som är så säkra på att vi kommer att ses igen och att du tills den stunden kommer, ”kikar in” då och då.

Saknaden försvinner så klart aldrig, men numer är det ju en annorlunda sorts saknad, vi saknar den person som du skulle bli och funderar kring hur ditt liv och våra skulle sett ut om branden aldrig hade skett.

quotation startKära Johanna, vi är många som skulle ge mycket för möjligheten att få sitta en stund, samtala och bara vara, samt få och ge världens största kram!quotation end

En sak som hänt i familjen är att det känns som att vi har kommit varandra lite närmare. Som att vi har insett det viktiga i att vårda det och de vi har här och nu. Vetskapen om att det kan ta slut så fort fick vi ju alla alltför smärtsamt känna av.

Men vi har också, somliga av oss, vågat ta ett steg ut i det okända. Din mamma flyttade otippat till Spanien och trivs väldigt bra med allt, ja förutom den värsta värmen, lite lustigt nog. Och din bror har satt sig i skolbänken igen efter flera år med att göra staden lite säkrare.

Familjen växer och de äldste är borta, ja det bör du ju veta redan förstås, du har säkert fått lite otippat sällskap där på din sida regnbågen – av både tvåbenta och fyrbenta.

Även i mitt liv har det så klart hänt en del förändringar som du ju vet. En del väldigt synliga och några bara i min personliga inställning till livet. Man måste våga lite mer!

Kära Johanna, vi är många som skulle ge mycket för möjligheten att få sitta en stund, samtala och bara vara, samt få och ge världens största kram!Älskar dig alltid, min lilla GRODA!

”Favoritmoster” Lotta ☺

Lotta Boström, 56 år

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Boström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro