ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Du är tretton år och kär

Fridah Jönsson · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Du är tretton år och så kär i en fem år äldre pojke med rödfärgat hår och trasiga jeans att du inte vet vart du ska ta vägen. Knäna skakar när ni pratar och hjärtat klappar och du säger den ena puckade saken efter den andra. Allt är precis som det ska vara när man är kär, enligt Frida-tidningarna.

Han kallar dig "jävla trettonåriga feministpopare" och vägrar prata med dig eftersom du kan alla Håkan Hellströms låtar utantill. Men det gör inget, för han tilltalar dig. Så länge han gör det så får han säga vad han vill.

Och så blir han ihop med en tjej, och du är arg och du gråter och du är säker på att ingen i hela världen någonsin kommer bli kär i dig.

Men månaderna går, och en dag ser du dem ute tillsammans och känner ingenting. Det som för ett halvår sedan krossade dig ger dig nu bara en jaha-känsla. "Jasså, där går de". Och inget mer.

Och du fyller femton och ser honom mer och mer sällan och har nästan glömt bort honom när du träffar en pojke som ger dig precis samma känslor fast miljoner gånger starkare. Han har inte rött hår och hans jeans är hela.

Han är inte arton utan tjugotre och ska snart flytta till en annan stad och plugga. Men du kommer ju inte sakna honom, för du är ju inte kär. Du har bara hittat en som är rolig att hänga med och som råkar ha de finaste blåa ögonen du någonsin sett, men ofta att han skulle tycka om dig!

Så tänker du, ända tills den där augustikvällen då han går hem långt efter midnatt men du inte kan sova trots att du varit vaken sedan halv sju.

Och du blir sexton och det blir sommar. Du är ute med pojken med de blåa ögonen, och springer av en slump in i han med det röda håret. Fast det är inte rött nu. Och du blir inte knäsvag nu. Du säger ett normalt hej, som han besvarar, och ni går vidare och sedan är det inget mer med det.

Och du ser in i ett par blåa ögon och knäna viker sig och hjärtat klappar och du vet att det var värt att vänta.

+ Friskis & Svettis. Jag hade glömt att det faktiskt kan vara kul att hoppa runt i en gympasal och lyssna på Larz-Kristerz.

– Att de höjt priset på terminskort till 400 istället för 300.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro