ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Du kan inte ta min identitet ifrån mig, Björn Söder

18-årig tjej med två nationaliteter · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Söders uttalande om samer och judar har fått insändarskribenten "18-årig tjej med två nationaliteter" att reagera.
Björn Söders uttalande om samer och judar har fått insändarskribenten "18-årig tjej med två nationaliteter" att reagera.Foto: TT/Alamy

Jag föddes här, i Stockholm för 18 år sedan. Det gjorde inte mina föräldrar. De föddes i ett annat land som inte är Sverige. Trots mina föräldrars ursprung och trots mitt utländska utseende definierar jag mig som svensk. 

Jag definierar mig som svensk för att det är i Sverige som jag har vuxit upp. Jag definierar mig som svensk för att det är i Sverige som jag har min familj och mina vänner. Jag definierar mig som svensk för att svenska är mitt modersmål. Jag definierar mig som svensk för att jag känner mig svensk, svårare än så ska det inte behöva vara. 

Mindre impulser kan få mig att känna mig från de länder som mina föräldrar kommer ifrån. Dessa impulser gör mig till den jag är. Jag är svensk, men jag har också fantastiska rötter som utgörs av mina far- och morföräldrars härkomst och det är något jag värdesätter högt i mitt liv. 

Och det, Björn Söder, är inget som du kan ta ifrån mig. Min identitet, min nationalitet och min tillhörighet kan inte du bestämma över, varken du eller någon annan på denna jord. För det finns bara en person som kan definiera mig och det är jag själv.

klar

Artikellänk är kopierad

18-årig tjej med två nationaliteter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro