ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"DVD-spelaren är en otrevlig liten jävel"

Stephan Mendel-Enk · 25 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Äntligen finns det bankomater i Sverige där man får stoppa in kortet åt rätt håll, precis som de gör i resten av världen. Nordea är det som introducerar nyheten, deras nya bankomater är de första som vågar gå ifrån den traditionella svenska upp-och-ner-på-policyn. Utvecklingen är positiv, men det finns annat kring bankomaterna som jag fortfarande har svårt att förstå. Det gäller framför allt den överdrivet trevliga inställning med vilken bankomaten tar uppmaningar: Var god sätt in ditt kort.Var god vänta. Glöm inte minneslappen. Vissa bankomater säger till och med ”var god ta pengarna” i slutet av transaktionen. emot sina kunder. Från det att man närmar sig apparaten möts man av chevalereska. Någon borde berätta för Bankomaten att det inte direkt är nödvändigt med en artighetsfras i det läget. Att skjuta ut en bunt hundringar mot någon brukar räcka, det behövs ingen ytterligare hövlighet för att folk ska ta emot dem.  Vad är det Bankomaten är så rädd ska hända om den tummar lite på etiketten- att folk ska sätta in kortet, knappa in sin kod och bara lubba iväg när pengarna kommer? Jag förstår inte var bankomaterna har fått sin dåliga självkänsla ifrån. Vi tycker ju om dem, de ger oss pengar och är antagligen de mest uppskattade maskinerna i stan,. Ändå verkar de tro att vi genast kommer överge dem om överlämnandet inte sker i en tillräckligt ridderlig atmosfär. Mitt råd till bankomaterna är: fokusera mindre på en service minded approach och mer på att vara öppna även lördagen efter löning, om ni nu så benägna om att få vår bekräftelse.  I den rakt motsatta ändan av fenomenet artiga apparater finner vi DVD-spelaren. Det är en otrevlig liten jävel. Råkar man exempelvis trycka in dess fast forward-knapp i fel läge dyker det upp en skylt i tv-rutan där det står ”Not allowed at this moment”.  Den ber alltså inte om ursäkt, säger inte att det.tyvärr inte är möjligt att utföra funktionen för tillfället, utan att det inte är tillåtet. Vad är det för ton? Som att det man begär är så skandalöst förnärmande för den stackars filmspelaren. Åh, ers upphöjdhet DVD:n anser det inte passande att spola just nu, nämen då tar jag omedelbart tillbaka min förfrågan.   Och inte tillåtet enligt vem, skulle jag vilja veta. Är DVD-spelarna organiserade i något fackförbund som förbjuder dem att arbeta när de inte själva vill? Jag har börjat tröttna, nästa gång jag behöver kontanter får DVD:n hänga med till bankomaten och lära sig lite hyfs. + Barack Obama. Till och med böckerna han skrivit är bra. – Inte för att det är något fel på låten som Petter gör tillsammans med Annika Norlin, men vad är det som är så ”zoologiskt” som de sjunger om i refrängen?

klar

Artikellänk är kopierad

Stephan Mendel-Enk
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro