ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Dylan-män, släpp guran och lär er slicka istället

Cissi Wallin · 13 Okt 2016
Uppdaterad 13 Okt 2016
Under mina vilda år som sökande singel så lärde jag mig framförallt två saker: använd kondom, och lokalisera män i hatt som hemskt gärna vill spela gitarr för dig, skriver Cissi Wallin.

Under mina vilda år som sökande singel så lärde jag mig framförallt två saker: använd kondom, och lokalisera män i hatt som hemskt gärna vill spela gitarr för dig, skriver Cissi Wallin. Foto: TT


Jag har tappat räkningen på alla snubbar jag dejtat eller bara haft i min närhet som avgudat Bob Dylan på ett högst osunt vis. Som att man per automatik tappar sin humor och livsnödvändiga självdistans så fort man börjar dyrka "Zimmy", skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Grattis alla Dylan-män! Nu får ni era redan ohämmade egon smekta än en gång. Vadå, tänker du kanske? Jo, tillåt mig förklara, om du mot förmodan missat befolkningsgruppen "män som dyrkar Bob Dylan".

Under mina vilda år som sökande singel, sådär som många lever mellan 20 och 30 så lärde jag mig framförallt två saker: använd kondom, och lokalisera män i hatt som hemskt gärna vill spela gitarr för dig. Män som vill spela gitarr för en när man bara vill knulla. Helst oidentifierbara och jättelånga stycken i sann "Dylan-anda". Män som vill att man ska läsa deras "fan detta kommer bli stort"-bokmanus när man bara vill äta sin cheeseburgare ifred. Män som ser ut som att de får utlösning, alternativt blivit akut skitnödiga när de suger i sig en cigg i fönstret, med guran på magen ("såhär skrev Dylan sina första låtar"). Män som inte sällan tror de är nästa Dylan. De har ett okrossbart ego. En totalt orimlig pretention.

►LÄS MER: Cissi Wallin: Mammor! Drick vin, lämna bort era avkommor och köp halvfabrikat

Jag har tappat räkningen på alla snubbar jag dejtat eller bara haft i min närhet som avgudat Bob Dylan på ett högst osunt vis. Som att man per automatik tappar sin humor och livsnödvändiga självdistans så fort man börjar dyrka "Zimmy". De som börjat se på kvinnor som ljuva sagoväsen, det eller ondsinta skökor. Inget däremellan. Som tror alla kvinnor vill leva intill en kronisk trubadur med cigg i mungipan. Som vill förklara för en. Som aldrig lyssnar, utan bara berättar. Förklarar och förklarar fast utan att egentligen ha en susning.

Det tog mig nästan ett decennium att lära mig typen. Och förstå varför det skavde så förbannat. Om essensen av det manliga egot vore en typ så vore han en Dylan-man. Som vi kvinnor inte bara förväntas stå ut med, utan dessutom antas vara omåttligt fascinerade och betagna av. För vi lär oss redan tidigt att pojkarna i klassen alltid har något viktigt att berätta. Och om det görs med en gitarr i famnen måste man lyssna andäktigt. En manlig konstnärssjäl får aldrig såras. Aldrig visas ointresse. Då är man en bitch som inte fattat. Eller som Dylan-männen kanske hellre uttrycker det "Not a Precious Angel".

►LÄS MER: Cissi Wallin: Hur bör man egentligen agera när man blir våldtagen?

Om det är något jag ska lära min son (om han tänder på kvinnor) så är det att låta bli guran om kvinnorna inte ber om det, och istället lyssna och ta in. Vill hon ligga? Vill hon berätta något smart som jag kan lära av? Och... trumvirvel: att tjejer och kvinnor kommer i alla varianter. Inte bara vackra änglar eller bindgalna fruntimmer.

Grattis alla Dylan-män. Er, enligt mig, ganska mediokra husgud får ett av världens mest eftertraktade utmärkelser. Men snälla, ta inte detta som ett tecken på att varenda tjej du möter vill höra allt om den där generationsromanen du skrivit på i några år nu, som blivit till en "smärtsam process". Satsa på att bli riktigt bra på att slicka fitta istället. Kommer garanterat uppskattas mer.

Hanna Fahls Dn-djupdykning och sågning i och av "män som missbrukar Dylan"

- Alla kränkta som kommer bli arga på mig för denna text. Ni bevisar bara tesen. Mohaha.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro