ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Emilia Wikström Melin: Därför behövs Pride

Emilia Wikström Melin · 15 Maj 2018
Uppdaterad 15 Maj 2018
Samarbete med Europride. "Jag minns hur stort det kändes att för kanske första gången i mitt liv få vara i en miljö där jag kunde få vara norm", skriver Emilia Wikström Melin.

Samarbete med Europride. "Jag minns hur stort det kändes att för kanske första gången i mitt liv få vara i en miljö där jag kunde få vara norm", skriver Emilia Wikström Melin. Foto: Privat, Charlotte Butcher/Unsplash


Pride behövs för att för att vi en gång om året inte behöva kolla oss över axeln när vi kysser vår partner eller för att vi en gång om året inte ska behöva förklara varför vi vill använda ett visst pronomen, skriver Emilia Wikström Melin, förste vice ordförande för Stockholm Pride.

klar

Artikellänk är kopierad

Den här kolumnen är ett samarbete med Europride. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Vem är Stockholm pride till för och behövs Pride fortfarande? Det är frågor som jag får höra ganska ofta. Är det till för ”schlager-bögen” eller ”aktivist-flatan”? Är Pride till för ”lantis-queeret” som kommer till storstan en vecka om året eller är det för hen som inte riktigt vågat komma ut än? Och visst är det väl så att det går ganska bra att leva öppet som hbtq i Sverige idag?Jag minns fortfarande mitt första Stockholm pride, 2006 i Tantolunden. Hur nervös jag var innan, hur stort det kändes att för kanske första gången i mitt liv få vara i en miljö där jag kunde få vara norm. Jag minns hur jag där mitt i publikhavet på schlagerkvällen bara såg människor som utstrålade kärlek till varandra oavsett vem som stod bredvid. Men jag minns också hur jag på väg från parken slet av mig bandet jag hade runt handleden över rädslan att möta hot och trakasserier på vägen hem. Morgonen efter läste jag i tidningen om en person som åkt på stryk några kvarter från Tanto, antagligen av den enda anledningen att hen hade varit på Pride.

LÄS MER
Ungdomar vill ha bredare sexualupplysning i skolan

örste vice ordförande för Stockholm PrideEmilia Wikström Melin, f

klar

Artikellänk är kopierad

Emilia Wikström Melin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro