ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Emilie "Ebbis" Roslund är ny kolumnist i Metro

Emilie Ebbis Roslund · 21 Aug 2017
Uppdaterad 21 Aug 2017
Emilie "Ebbis" Roslund och Metros chefredaktör Staffan Erfors.

Emilie "Ebbis" Roslund och Metros chefredaktör Staffan Erfors. Foto: Simon Krona


Emilie "Ebbis" Roslund blir ny kolumnist i Metro. Hon kommer bland annat att skriva om ämnen som berör henne och andra kvinnor. "Det känns jätteroligt att börja skriva för Metro och vara på en plattform som når ut till hela Sverige", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emilie ”Ebbis” Roslund, 30, är utbildad journalist och har tidigare bland annat jobbat på Sveriges Radio P3, Expressen och Nöjesguiden.

Hon började att skriva relationsinriktade krönikor för ett par år sedan. Nu ska hon skriva kolumner i Metro.

– Jag kommer att ta upp tidlösa frågor inom det som berör mig och andra kvinnor. Kvinnofrågor och feminism, men också ett nytt perspektiv på relationer och singelskap. Det finns så många normer i vårt samhälle som styr hur många människor lever och vi är väldigt vana vid att tänka i vissa banor kring vad man behöver för att vara lycklig, och så vidare. Det finns många myter kring hur man ska leva, i vilken konstellation och vad det innebär.

Hon tycker om att ta upp ämnen som är tabubelagda, och gillar att föra unga personers talan.

– Jag har ingenting emot att vara den första som pratar om känsliga frågor. Jag vill vara den som jag själv kanske saknade att läsa texter av när jag var yngre. Det känns jätteroligt att nu vara på en plattform som når ut till hela Sverige.

I dag gör Emilie ”Ebbis” Roslund sin dejtingpodcast ”Singelrådet” och hon jobbar också som sociala medier-redaktör för ”Breaking news” med Filip och Fredrik.

Med kolumnerna i Metro vill hon att läsarna ska få en känsla av att ”Hmm, jag har aldrig tänkt på det förut. Men det stämmer ju”.

– Jag vill att läsarna ska få en känsla av att det är första gången de läser om det här, men att det som står ändå är logiskt!

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av ”Ebbis”.

– Jag har med intresse följt hennes karriär. ”Ebbis” är originell och begåvad och emellanåt provocerande på ett sätt som gör att man tvingas rannsaka sig själv när man läser henne. Det känns ofta som att man lär sig något nytt när man läser ”Ebbis” och det är en verklig kvalitet hos en krönikör, säger Staffan Erfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Emilie Ebbis Roslund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro