ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Emilie Ebbis Roslund: Sommaren är högsäsong för den okända aktiviteten

Emilie Ebbis Roslund · 21 Maj 2018
Uppdaterad 21 Maj 2018
Hans fingrar rörde sig upp och ner längs min hud som om han skulle kittla mig, men kittlet uteblev, skriver Emilie Ebbis Roslund.

Hans fingrar rörde sig upp och ner längs min hud som om han skulle kittla mig, men kittlet uteblev, skriver Emilie Ebbis Roslund. Foto: Unsplash


Den senaste gången var sommaren 2017. Jag minns hur jag och ett Tinder-ragg låg i hans säng och pratade CSN-lån när hans vänsterhand plötsligt fastnade i min armhåla, skriver Emilie Ebbis Roslund.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sveriges sommar kom tidigare än väntat. Folk har börjat lämna jackan hemma, överväga sallad till lunch och kanske till och med tagit första doppet. Men vad alla kanske inte känner till är att den här tiden på året innebär så mycket mer än ljummen öl, engångsgrillar och sönderbrända män som tror att det är immuna mot solens strålning. Sommaren innebär även högsäsong för den relativt okända aktiviteten armhårsryckning.

Och du ba “va????”. Jag känner samma sak, eftersom jag är en av de utsatta.

Armhårsryckning är något som främst drabbar kvinnor som väljer att inte avlägsna sin kroppsbehåring. Hur ofta man råkar ut för det här beror såklart på hur mycket hår man har och hur pigmenterat håret är. För egen del har jag svårt att minnas hur många gånger det här har hänt mig, men jag ska försöka.

Den senaste gången var sommaren 2017. Jag minns hur jag och ett Tinder-ragg låg i hans säng och pratade CSN-lån när hans vänsterhand plötsligt fastnade i min armhåla.Hans fingrar rörde sig upp och ner längs min hud som om han skulle kittla mig, men kittlet uteblev. I stället började han dra lite försiktigt i mitt armhår. Smått förstenad (av chock, inget annat) försvann jag i tankar kring om jag var ett cirkusdjur eller en kvinna. Lagom till jag inser att jag är det sistnämnda konstaterar han “Du har hår under armarna”.

Informationen han levererade var inte lika omvälvande för mig som den var för honom. Innan han öppnar munnen för att komma med nästa spaning börjar min kropp att stelna och förbereda sig för en kortfattad föreläsning i Genusvetenskap A. När nästa mening uttalas slipper jag tack och lov starta den monologen eftersom hans kommentar handlar om något annat. “Jag har aldrig träffat en tjej som har hår under armarna”, säger han med fascination i rösten. “Jaha”, svarar jag och tillägger att det låter väldigt konstigt eftersom alla människor föds med hår på kroppen.

Det var fjärde, kanske femte gången, som jag omedvetet hypnotiserat en man med mina armhålor. Varje gång det hänt har jag själv fascinerats av hur det fortfarande ses som en aktiv handling att låta håret vara kvar, när det egentligen borde vara precis tvärtom.

Emilie Ebbis Roslund

Plus: Spf 30 oavsett hudton.Minus: Tanlines.

”Jag är en vänsterfitta” – lär känna Metros kolumnist Emilie ”Ebbis” Roslund i videon nedan

klar

Artikellänk är kopierad

Emilie Ebbis Roslund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro