ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

En till krönika om Kent? Orka.

Johan Norberg · 22 Dec 2016
Uppdaterad 22 Dec 2016

Foto: Pontus Lundahl / TT


klar

Artikellänk är kopierad

Jag har sett Kent live så många gånger att den starkaste upplevelsen på deras sista spelning, på Tele 2 Arena i lördags, inte är musikalisk. Bandets karriär var så lång och lägstanivån så hög att de hade kunnat genomföra tre konserter i rad utan att spela en låt två gånger och det skulle ha blivit lika bra ändå. Det starkaste är i stället när Jocke Berg plötsligt överväldigas av känslor och inte klarar att presentera bandet eller ta avsked som tidigare under turnén. Ögonblicket när vi alla skiljs åt blir för stort. Det finns helt enkelt inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sak.

+ De tre storaDe tre klassiska albumen 2005-2009, Du & jag döden, Tillbaka till samtiden och Röd, där de hittat hem och fulländar både svartrock och synthpop och syntesen däremellan.

– Vinter17De är inte ofelbara. Mot slutet av turnén spelar de en helt ny låt, som är så hejsansvejsan och schlager att man nästan försonar sig med tanken på att det är slut nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Norberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro