ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Ett "oj" är inte att be om ursäkt

Metro · 25 Apr 2017
Uppdaterad 25 Apr 2017
Folk är trevligare i kollektivtrafiken i exempelvis London, anser insändarskribenten.

Folk är trevligare i kollektivtrafiken i exempelvis London, anser insändarskribenten. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har haft förmånen att resa i andra länder under många år. Jag har sett att människor är blyga, nyfikna, reserverade och avvisande men aldrig ohövliga.

Tar man däremot sin vanliga resa till jobbet på morgonen, särskilt i Stockholm, möts man av dörrar som slår igen framför ansiktet, folk som knuffas och tränger sig före utan att be om ursäkt, personer som sitter med benen brett isär och bara ser sina mobiler, trots att någon annan sitter på sätet mittemot, folk som inte säger ”tack” när man håller upp en dörr och så vidare.

Ordet ”oj” är faktiskt inte att be om ursäkt! Vad är det för folk egentligen som inte kan uppföra sig i samvaron med varandra? Många svenskar är välmående och reser över hela världen. Varför tar man inte hem intrycken från exempelvis London, New York, Japan och Thailand? Har självcentreringen blivit så förhärskande att man inte längre ser sina medmänniskor?

Tänk på att brist på vanlig vardagshyfs kan orsaka helt onödig irritation och frustration. Uppför er som vuxna människor och lär gärna av andra länder och folk!

ALEX, HÖGDALEN

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro