ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Evyn Redar: Fem anledningar att älska vintern

Evyn Redar · 3 Nov 2016
Uppdaterad 4 Nov 2016

Slask, mörker, ångest och kyla... Men det finns massor av anledningar att omfamna vintern, skriver Evyn Redar.

klar

Artikellänk är kopierad

I veckan klev vi in i årets mest hatade månad, november. En månad som består av slask, mörker, ångest och kyla. Trots att minusgraderna oftast är fler i december så tror jag alla kan enas om att kylan i november ändå känns tusen gånger mer. Det hann liksom inte ens gå en dag innan vi dränktes i något skumt regn som till femtio procent bestod av gigantiska gråa snöflingor stora som min handflata (ingen överdrift jag svär). Överallt på sociala medier kunde man se bilder på snö och läsa klagomål från folk. Det var helt enkelt inte den mest peppande starten på vintern. Men trots denna otroligt deprimerande månad så finns det ändå de som äskar den här tiden på året. Jag snackar inte om personer som ser ett tillfälle att tända ljus, dricka te och mysa framför brasan. Jag pratar om oss som lider av extrem lathet. Är du en sådan som aldrig kommer i tid, skyller din oförmåga att planera på en självdiagnostiserad adhd och är den mest obrydda i din vänskapskrets? Då är den här texten om dig!

Här är fem anledningar till varför de lata älskar vintern.

1. Om det är något vi lata personer älskar så är det att sova. Om vi är lediga så spelar det ingen roll vilken tid på dygnet det än är – finns det en säng så sover vi. På grund av detta kan vi inte uppskatta ljusa dygn så som andra kan. Vi hatar solen för den kommer i vägen för våra sjuka sovvanor genom att göra det omöjligt för oss att däcka. Under vintern kan vi spendera varje ledig minut under täcket och vägra gå ut.

►LÄS MER: Därför ska du sova ut på helgen

2. Men när vi väl väljer att ändå ta oss utanför dörren så kommer vi ju aldrig i tid. Det spelar ingen roll om vi bara suttit hemma hela dagen. Och eftersom vi är lata så orkar vi ju inte heller komma på en bra anledning till varför vi är sena, så vi hamnar alltid i skiten – fram till nu. Under den här årstiden klagar majoriteten på kollektivtrafiken. Vi lazy asses ser det som en välsignelse som hjälper oss att komma undan med våra förseningar.

3. Det här med kroppsbehåring kan man absolut tycka olika om. Men vi som helst av allt inte visar oss med mycket hår på kroppen älskar ju denna årstid. Det är nu vi kan luta oss tillbaka och grow the jungle utan stress. Funkar även som naturliga långkalsonger. Otroligt praktiskt.

4. Vi lata personer är också tyvärr extremt dåliga på att svara på telefonsamtal och sms. Under vintern kan vi dock alltid komma med ursäkten att vi var ute och att det var för kallt för att ta upp mobilen. Om någon ifrågasätter varför du ens var ute är det bara att sluta svara igen.

►LÄS MER: Här är bästa serierna på Netflix 2016

5. Det här är den enda tiden på året då din lathet inte kommer att ifrågasättas. Du har genomlidit sommaren där du gång på gång blivit attackerad för att du hellre väljer att sitta hemma och kolla på serier än att gå ut i solen. Nu har du en hundra procent legitim anledning att aldrig behöva lämna ditt hem – vädret suger. Så fuck carpe diem och bli i stället ett med din soffa.

Så här har du. Min fantastiska lista om hur vinter, kyla, slask, mörker och allt sådant inte alltid behöver vara negativt. Omfamna vintern och låt den hjälpa dig att göra livet lite enklare. Varsågod.

+ "Menage á tugg". Sveriges bästa podd.

– Att Daredevil verkligen inte kan döda någon. Tycker det är så otroligt töntigt. Har i och för sig inte sett klart serien än men hittills är han värsta mesen. Blir provocerad.

klar

Artikellänk är kopierad

Evyn Redar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro