ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Får jag spela i Allvar United?

Filip Adamo · 10 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ok. Jag lever i Stockholm och umgås i innerstaden. Har hundratals vänner på Facebook och har koll på bloggar och twitter. Är välkommen i dom rätta salongerna och uppdaterad på var man ska äta just nu.

Ändå känns det ensamt ibland. Tyst på något konstigt sätt. Jag ser hur munnarna rör sig men hör mest tomt prat. Det är som att allvaret fortfarande är paria sedan 90-talets ironivåg sköljde över oss. Jag längtar efter lite innehåll, lite substans och möjligheten till debatt.Vi kommunicerar så mycket med våra laptops att vi sakta tappar talförmågan. Allt av värde tömmer vi ut och orkar inte sedan lyfta blicken högre än strax ovanför skärmytan när vi möter det verkliga livet. Och fördumningen breder ut sig som en svininfluensa utan vaccin över dom offentliga rummen.Jag vill starta en revolution. Jag vill säga stopp! Samtalets tynande tillvaro och sjukdomsdiagnos kan spåras bak till dagarna då ordet vän började förlora sin betydelse. Det är med riktiga vänner du anförtror dig. Vänner som har ditt och du deras förtroende. Vänner som alltid finns där. Det var vad en vän var förr.

Kommer ni ihåg?Plötsligt erbjöds vänskap utan att först lära känna människan på riktigt. En effektivisering av ens socialla umgänge. Vi rationaliserade bort vad som krävdes för att vara vän. Direkt vän istället. Modernt. Förödande.Vänskap blev ett musklick bort. Allt det fantastiska nätet erbjöd gjorde att vi betalade priset för att låta olika värden urholkas. En vän blev någon i periferin du känner genom statusuppdateringarna.

Sen står du där ensam och tyst i ett hörn med ytlighets-tinnitus och längtar. Längtar efter något som är på riktigt.

I goda vänners lag sa man förr, minns ni det? Heter det laget Facebook FC, Yta BK eller AC Twitter?Jag har upptäckt att jag inte trivs som forward där. Jag vill byta lag, få möjlighet att heja på någon annan.Allvar United – kan jag få en fri roll på mittfältet?+ Thorsten Flink. Äntligen handlar rubrikerna om hans konstnärskap och inte om hans privatliv. Dramaten nästa.

– Att föräldrar behöver betala dyra pengar för barns glasögon. Glasögon på småttingarna har blivit en klassfråga.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Adamo
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro