ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Fattar ni vad klass 9A gjorde?"

Johan Staël Von Holstein · 5 Maj 2008
Uppdaterad 4 Jul 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan briserade en Big Bang-liknande explosion mitt i vårt samhälle. Hur sa, vadå, frågar ni er och det är faktiskt så att det var en explosion som vi antingen kan blunda för och låta dess effekter passera obemärkt förbi, eller låta dem skaka om oss i våra djupaste fundament och faktiskt leda till att vi förändrar vårt samhälle. Fattar ni vad Klass 9A i Malmö gjorde?

De fullkomligt mördade ett 10 tal fördomar och förpassade moderaternas och folkpartiets stenålders skolpolitik till dårhuset där den hör hemma. Killarna och tjejerna i 9A, nästan samtliga invandrare, har varken högre eller lägre IQ än några andra klasser någonstans i Sverige. Däremot hade de sämre förutsättningar genom deras bristande språkkunskaper, föräldrar som antagligen talar ännu sämre svenska, den urusla grund de stod på när lärarna tog över och de många störande elever som på grund av ovan förstörde många lektioner. Ändå slog de alla! Kan vi då, en gång för alla, slänga alla rasistiska fördomar genom fönstret och låta alla elitistiska överambitiösa påtryckningar på barn åka med.

Kan vi en gång för alla fatta att det inte är intelligens, eller disciplin som avgör om ett barn blir duktig i skolan, utan motivation och inspiration! Kan vi då också passa på att slänga ut socialdemokratin för alltid och låta deras bästa polare Jante åka med. Det är inte synd om folk, de behöver inte tas omhand och fördömas in i tråkiga meningslösa jobb och liv. De är inte dumma och okunniga som sossarna tror! Människor har kraft, kunnande och förmåga. Allt de behöver är motivation, inspiration och förutsättningar. Vi måste ge dem dessa förutsättningar men alla måste också lära sig att ta ett personligt ansvar.

Vårt skolsystem MÅSTE vara så bra att ALLA får samma chans. Vårt skolsystem måste inspirera och motivera, vi måste utbilda och lära för livet, lära att ta personligt ansvar för vår framtid och vi måste få alla föräldrar att säga till sina barn att; ”titta inte på mig, titta inte på vad jag har gjort av mitt liv, lev ditt liv, ta vara på dina möjligheter, ta ditt ansvar och kämpa!”Förstår ni hur 9A visade att det aldrig är för sent. Att det ALDRIG FÅR vara för sent, drömmen, hoppet, möjligheterna måste alltid finnas kvar, då bygger vi ett fantastiskt land. Då bygger vi individer med självförtroende och kreativitet, då skapar vi förutsättningarna för nya entreprenörer och därmed hoppet om en ljus framtid.

+ Kay Malmros, Fredrik Svensson och Rektorsakademien Mina parkeringar, jag skäms och är verkligen ångerfylld, men jag stod INTE på en busshållplats

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Staël Von Holstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro