ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Fifa diskriminerar kvinnor

CLAES · 6 Okt 2014
Uppdaterad 6 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin. Insändarskribenten Claes tycker det är diskriminerande att dam-VM 2015 ska hållas på konstgräs.
Den svenska landslagsstjärnan Lotta Schelin. Insändarskribenten Claes tycker det är diskriminerande att dam-VM 2015 ska hållas på konstgräs.Foto: TT

VM i fotboll för damer i Kanada 2015 spelas på konstgräs. Abby Wambach som blivit världsmästare i USA:s damlandslag, under Pia Sundhages ledarskap, ­protesterar. 

Hon  tänker dra Fifa och det kanadensiska fotbollsförbundet inför rätta. Orsaken är det diskriminerande beslutet att tvinga damlandslagen att spela VM-fotboll på konstgräs.

Det svenska damlandslaget visar sitt missnöje på sociala medier. 

På instagram publicerade landslagsstjärnan Lotta Schelin en bild av lagkamraten Jessica Samuelssons sargade ben efter en glidtackling på konstgräs. 

Det verkar som om ojämlikheten mellan herr- och damfotboll inte bara gäller  löner. 

Är det så att fotbollsvärldens höjdare inte vill kosta på världens bästa kvinnliga fotbollsspelare att spela på gräs?

Var finns stödet för lika villkor mellan dam – och herrfotbollen? 

Vad gör allla inflytelserika män, som säger sig vara feminister, åt orättvisorna? 

Finns överhuvudtaget jämlikhetstanken mellan män och kvinnor i fotbollsvärlden? 

Hörs några protester från manliga svenska och internationella landslagsstjärnor? 

Fifa angriper problemet med att skicka en dele­gation till Kanada för att testa kvalitén på konstgräset. Jag undrar: Vem testar kvalitén på Fifa?

klar

Artikellänk är kopierad

CLAES
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro