ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Fira vegandagen utan lidande och död

· 29 Okt 2014
Uppdaterad 29 Okt 2014
Det går att göra smarriga rätter utan kött, tycker signaturen Henrik.

Det går att göra smarriga rätter utan kött, tycker signaturen Henrik. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Fram till i mitten av 90-talet var veganism okänt för de flesta, och ännu missbrukas och misstolkas begreppet vegan. 

Veganism är inte främst en ungdomsrevolt, även om det framför allt är många ungdomar som på senare tid blivit veganer, efter att ha fått insikt om det oerhörda lidande som ofattbart många djur utsätts för. Det är definitivt inte bara unga som valt denna sunda livsstil, jag känner en hel del medelålders och äldre som är veganer. 

En vegan är alltså en person som lever utan animaliska produkter såsom kött, fisk, mejeriprodukter, ägg, gelatin och skinn. 

Har man väl bestämt sig för att undvika animaliska produkter är det inte alls svårt, och det är absolut ingen tråkig mat – tvärtom. Man kan variera sig i det oändliga med delikata rätter som är nyttiga, och inte inneburit att djur utsatts för lidande och död. Själv slutade jag med kött och fisk 1986, och för drygt 20 år sedan övergick jag till vegankost.

Den 1 november är det internationella vegandagen. Bryt invanda mönster och passa på att upptäcka god, färgglad och nyttig mat denna dag. 

Försök att vara öppen och prova – för djurens, hälsans och även miljöns skull. 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro