ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Fler borde ha hennes respekt för djur

Henrik · 16 Jan 2015
Uppdaterad 16 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Filmstjärnan Anita Ekberg var en stor djurvän.
Filmstjärnan Anita Ekberg var en stor djurvän.Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Många film­stjärnor visar enligt insändar­skrib­en­ten en respekt för djur som fler borde ta efter.

Det är väldigt sorgligt att en av våra största filmstjärnor, Anita Ekberg, har lämnat oss. I hennes ”Sommar”-program som sändes år 2005 talar hon mycket om djurplågeri. Hon låter väldigt upprörd då hon talar om den brutala sälslakten, som otroligt nog fortsätter. Ekberg nämner även ett exempel på hur illa husdjur kan behandlas: En familj i Stockholm ville inte ha kvar sin tvååriga Dobermann. ”De tar den till en veterinär som dödar den, fullt frisk. Man måste tänka på vad det kostar i mat, vaccinering med mera. Man måste ta ut den om man bor i lägenhet, minst två gånger om dagen, men det borde vara tre–fyra gånger. Du kan inte ha en stor hund boende i lägenheten, det är djurplågeri.” Jag önskar att många skulle påverkas av den ­respekt för djur som Anita Ekberg, Brigitte Bardot och en del andra filmstjärnor visar.

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro