ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Föräldrar utnyttjar förskolan för att få egentid”

Förskollärare, småbarns­förälder och oroad 
med­borgare · 16 Nov 2014
Uppdaterad 16 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

"Barnet har det inte bättre hos oss", skriver dagens skribent som jobbar på en förskola.
"Barnet har det inte bättre hos oss", skriver dagens skribent som jobbar på en förskola.Foto: TT

Jag är en förskollärare som har tröttnat på att ni vårdnadshavare väljer att utnyttja systemet för er vinnings skull.

Jag vill nå ut till er som låter era barn gå 50–60 timmar per vecka i förskola och som inte gör det på grund av resväg, utan för att ni behöver ”egentid”. Ni som behöver denna tid för att ”andas ut” mellan jobb och hämtning, till exempel en trevlig fikapaus, gå och handla eller som springer in på gymmet före hämtning. Kom inte med argumentet att det är bäst för era barn, för tro mig, det är det inte. Ett barn som är 1 till 6 år behöver ­sina vårdnadshavare oavsett vilket humör vårdnadshavaren är på. Barnet behöver inte vistas på förskolan fram till 17.30 vareviga dag.

Ni som är hemma med syskon och går i tankar på att barnet har det bättre på förskolan under jul och nyår eller får vistas där hela sommaren utan chans till semester, barnet har det inte bättre hos oss. Tvärtom är det ofantligt tråkigt under denna tid, det är få barn på förskolan, oftast i ”fel” ålder, så de hittar inga lekkamrater och vi gör inga spännande aktiviteter. Det blir barnpassning.

Argumentet ”Barnet har så tråkigt hemma, det är roligare på förskolan, vi kan inte göra något roligt”, det argumentet köper varken jag eller mina kolleger. Det handlar om en ren lathet från er sida. 

Jag hoppas att ni tänker två varv till innan ni fyller i ledighetslappen inför jul och nyår. Är det värt att barnet går till förskolan eller går det att hitta andra möjligheter? 

klar

Artikellänk är kopierad

Förskollärare, småbarns­förälder och oroad 
med­borgare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro