ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Förbjud alla tuggummin

david · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Tuggummin är en stor källa till förorening i dag. Trots det ägnas detta enorma problem knappt någon uppmärksamhet. Varje dag ser jag hur folk spottar tuggummin på marken och hur ingen bryr sig. Förutom det faktum att alla utspottade tuggummin smutsar ner vår allmänna stadsmiljö och natur och dessutom är kostsamma att avlägsna från exempelvis trottoarer, så finns även problemet att djur som får i sig dem kan gå en plågsam död till mötes på grund av kvävning. Med detta i åtanke borde det logiska vara att göra något åt saken. I Singapore, till exempel, har man faktiskt stiftat en lag emot allmänt användande av tuggummi. Jag är medveten om att många håller sina tuggummin nära hjärtat och att de för många är en räddning från dålig andedräkt, men en stor del av den svenska befolkningen kan klart och tydligt inte hantera dem. Uppoffringen är enkel och det skulle ta oss ett steg närmare en sundare miljö.  Jag anser därför att tuggummin bör göras olagliga för vanlig konsumtion. Om inte det så bör man åtminstone beskatta dem så pass högt att ingen kommer att köpa dem.

klar

Artikellänk är kopierad

david
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro