ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Förslaget ger mig en klump i magen

Thorsten · 9 Jan 2015
Uppdaterad 9 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Insändarskribenten Thorsten är kritisk till förslaget från Göran Hägglunds KD.
Insändarskribenten Thorsten är kritisk till förslaget från Göran Hägglunds KD.Foto: TT

När jag i början av 80-talet som stipendiat kom till Uppsala och efter stipendie­året stannade kvar som doktorand, var det under hela doktorandtiden oklart om jag sedan skulle få stanna i Sverige där jag snabbt hade slagit rot. Jag kom från Västtyskland, Sverige var inte med i EU och jag kom från ”Långtbortistan” i Invandrarverkets ögon, trots en svenskfödd mormor. ​​

Lyckligtvis ville ASEA (numera ABB) anställa mig efter doktorsexamen, tog på sig pappersskyfflandet och sökte dispens, jag fick permanent uppehållstillstånd till slut. Men åren av osäkerhet har lämnat djupa spår i själen, fortfarande blir jag så ångestfylld vid radio- eller tv-inslag om utvisningshotade personer att jag lämnar rummet, byter kanal eller stänger av.

►LÄS SVARET: Jesus är vår herre – inte Göran Hägglund

Så jag kan verkligen sätta mig in i hur det kommer att kännas att få ett tids­begränsat uppehållstillstånd, med tre år av ångest och oro över om man får stanna eller ej. Hur ska man då orka etablera sig i landet, lära sig språket, söka jobb, bostad och så vidare, när oron ständigt gnager?

KD är ett parti som säger sig stå för mjuka värden på kristen grund, på de svagas sida. Men det här utspelet liknar mera FP:s plötsliga omsvängning till en hård linje mot invandrare i valrörelsen 2002.

Alliansen har under den gångna mandatperioden utformat invandringspolitiken tillsammans med MP som ett bra exempel för blocköverskridande samarbete som det behövs mer av framöver. Men hur blir det nu? 

klar

Artikellänk är kopierad

Thorsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro