ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Fredrik Backman: Jag kan ju aldrig hålla käften”

Peter Lindholm · 15 Apr 2012
Uppdaterad 16 Apr 2012
Metros nye kolumnist Fredrik Backman har kallat sig själv för ”världens yngsta grinigaste gubbjävel”. – Jo, alltså jag upplever mig som ganska dysfunktionell i alla avseenden. Jag fungerar ganska dåligt med samhället i stort. Jag kan ju aldrig hålla käften, så jag hamnar i en massa konstiga situationer hela tiden. 

Metros nye kolumnist Fredrik Backman har kallat sig själv för ”världens yngsta grinigaste gubbjävel”. – Jo, alltså jag upplever mig som ganska dysfunktionell i alla avseenden. Jag fungerar ganska dåligt med samhället i stort. Jag kan ju aldrig hålla käften, så jag hamnar i en massa konstiga situationer hela tiden.  Foto: Klara Leo


Han kallar sig världens yngsta grinigaste gubbjävel”, är en av Sveriges vassaste skribenter just nu och nybliven kolumnist i Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

En lat och dysfunktionell vardagsbetraktare. Som blir hotad med stryk när han skriver om joggare. Där har ni Metros nye kolumnist Fredrik Backman.

– Jag skriver om varför folk gör som de gör. Jag funderar mycket på sådant. Min fru säger att det beror på att jag har för mycket tid. Hon säger också att det jag försörjer mig på är att tänka högt. 

Sedan 2007 har succébloggaren Fredrik Backman verkat i de mest skiftande sammanhang, tidningen City i Skåne, Moore, Vecko-Revyn, Café och Vi Föräldrar. Nu debuterar vardagshumoristen som kolumnist i Metro. 

Vem är du?

– Jag är uppväxt i Helsingborg och började skriva för ganska exakt fem år sedan. Innan dess pluggade jag. Jag lever ett sensationellt ospännande liv. Jag är jättelat. Det händer ingenting, vilket är precis som jag vill ha det. 

Vad skriver du då om?

– Jag skriver om det som jag vet någonting om – och det är ju sakerna man själv gör. Om mitt bröllop, om att bli förälder. Jag skrev också sport en vända, men jag var för vek för det. Folk blir så jävla upprörda när man skriver om sport, så jag började skriva om barn i stället

Är det dina sportskriverier som folk blivit mest upprörda över?

– Det som folk blivit mest upprörda och arga över var när jag skrev om joggare. Jag förstod inte grejen, varför folk var tvungna att jogga mitt i stan utklädda till 12-åriga gymnaster i tajta trikåer. Folk var helt ursinniga och det är en av få gånger som folk hotat mig med stryk. 

När blev du själv så upprörd att du skickade iväg ett anonymt, argt mejl senast?

– Jag skickar aldrig anonyma mejl. Jag ringer alltid upp folk och skäller eller också skickar jag iväg jättelånga mejl som jag ångrar som fan sen. Jag hamnar alltid i bråk med kundtjänster. 

Vad bråkar du om då?

– Principsaker. Man hetsar upp sig över att ha blivit lovad 100 Mbits internet, men bara får 72. Då blir man upprörd och ringer och när man blir otrevligt bemött går man i taket. När jag var sjuk för ett tag sedan fick jag inte ringa sjukvårdsrådgivningen för min fru. Hon var rädd att jag skulle börja bråka. 

LÄS FREDRIK BACKMANS FÖRSTA KOLUMN

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro