ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Fredrik Tideman: Lollapaloozas vip-biljetter är ett jävla skämt

Fredrik Tideman · 14 Feb 2019
Uppdaterad 14 Feb 2019
Att gå på festival ska vara att hänga med gamla och nya kompisar i sitt camp. Att vakna i en mindre sjö för att det regnade in i tältet, skriver Fredrik Tideman, printchef på Metro.

Att gå på festival ska vara att hänga med gamla och nya kompisar i sitt camp. Att vakna i en mindre sjö för att det regnade in i tältet, skriver Fredrik Tideman, printchef på Metro. Foto: Unsplash


I slutet av juni kommer jättefestivalen Lollapalooza till Stockholm, och häromdagen blev jag tyvärr varse festivalens olika biljettalternativ. Närmare bestämt de lite dyrare vip-alternativen, skriver Fredrik Tideman.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I slutet av juni kommer jättefestivalen Lollapalooza till Stockholm, och häromdagen blev jag tyvärr varse festivalens olika biljettalternativ. Närmare bestämt de lite dyrare vip-alternativen. Ännu närmare bestämt biljettpaketet med det otroliga namnet THE PLATINUM EXPERIENCE.

Låt mig berätta om THE PLATINUM EXPERIENCE.

Betalar man den nätta summan på 20 000 kronor (ja, svenska) får man bland annat en golfbil som kör en mellan scenerna, tillgång till området längst framme vid scenen och en lounge där man kan sitta och se konserterna på tv. Gratis (haha) mat och dryck. Dessutom – och jag måste ta det här på engelska – “muscle melting massages and on site saloon”.

Jag vill egentligen inte vara en gubbe som hävdar att det var bättre förr. Men nu är jag det och nu gör jag det.

Om du vill ha muskelsmältande massage borde det vara ett spa du ska leta efter, inte en musikfestival.

quotation startDe här vip-lösningarna som letat sig in på både festivaler och konserter är en epidemi.quotation end

Att gå på festival ska vara att hänga med gamla och nya kompisar i sitt camp. Att vakna i en mindre sjö för att det regnade in i tältet. Att upptäcka en massa nya band. Att missa bandet man verkligen ville se för att man var packad och sugen på langos. Att inte ha duschat på fyra dagar. Att komma hem med en av livets roligaste helger bakom sig.

Framför allt ska festivaler vara en plats där människor möts och delar en upplevelse. Alla har det lika kul och lika jävligt. De här vip-lösningarna som letat sig in på både festivaler och konserter är en epidemi. Priserna för att ens få stå längst fram på en konsert blir bara högre och högre.

När Iron Maiden och Metallica kommer hit och tar en tusenlapp för privilegiet att få uppleva energin längst fram sticker det i ögonen. Ska man förpassas till sittplatser längst bak om man inte har en fet plånbok? Blir man sugen på att starta ett eget band och bli nästa generations rockstjärna om man inte ens har råd att gå och se sitt favoritband?

Det som jag tröstar mig i fallet Lollapalooza är att det står i svensk grundlag att det ska regna på festivaler. Och regnet som pissar ner när man försöker njuta av Lana del Reys spelning kommer att lägga lika stor sordin på stämningen oavsett om man står i vip-fållan eller bland pöbeln längre bak.

Fredrik Tideman, printchef på Metro

Plus: Dokumentären “Fyre: The greatest party that never happened” på Netflix rekommenderas för den som vill veta mer om vip-festivaler.

Minus: Januari, februari, mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro