ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

FRIDAH JÖNSSON: Här är de oviktigaste valfrågorna

Fridah Jönsson · 28 Aug 2014
Uppdaterad 28 Aug 2014

klar

Artikellänk är kopierad

FRIDAH JÖNSSON: Är inte valrörelsen lite tråkig i år? Känns det inte som att det är samma saker som upprepas hela tiden? Alla partier vrålar om de viktigaste frågorna inför valet, de viktigaste åtgärderna, de viktigaste strategierna, men ingen pratar om det som är oviktigt.

Jag kan nämligen känna att hela samtalsklimatet präglas av frågor som just nu är ganska oviktiga, för mycket av det som ”måste diskuteras” är frågor som inte ens existerar. Jag ger er härmed de fyra oviktigaste valfrågorna 2014:

1. Tiggarna som egentligen är rika. Ingen har sett dem men alla har hört om någon som gett pengar till en tiggare med käpp som sedan plötsligt sprang hundra meter på tre sekunder till en privatjet i guld. Man kan ju undra varför de som gnäller på att tiggarna egentligen är så rika själva har jobb. Om tiggarna är så ORGANISERADE och egentligen tjänar MYCKET MER ÄN DE VISAR för att de – håll i hatten – har råd med mobiltelefon, då borde det ju rimligen bara vara att gå ut från sitt välavlönade kontorsjobb, sätta sig på gatan och invänta miljonregnet.

2. De arbetslösa och bostadslösa ungdomarna som bara är kräsna. Jag tycker att det pratats om alla dessa kräsna ungdomar så länge jag levt. Vi är bortskämda för att vi inte vill ha en anställning som går ut på att vi varje morgon ska invänta ett sms som berättar om vi får jobba eller inte, för att vi inte vill stämpla ut på arbetstid så arbetsgivaren ska slippa betala ut lön och för att vi inte vill stå i bostadskö i tjugo år för att få en lägenhet. Jag vill så gärna veta var alla dessa medelålders människor som bölar över alla bortskämda unga ”som inte vill jobba och som vill bo hemma för att det är bekvämt” hittar dem, för jag som fyller tjugotvå i år känner ingen.

3. Nazisterna som måste ha rätt att säga sin åsikt. Jag vet faktiskt inte om jag tycker att det är jätteviktigt att nazistiska partier som inte vill tillämpa demokrati och som skriver i sitt partiprogram att ”Icke-svenskar skall ej tillåtas ha maktpositioner inom det svenska samhället” släpps in i skolor för att berätta om sina idéer.

4. Feminismen som gått för långt. Sexuella trakasserier, våldtäkter, stalking, våld i nära relationer, löneskillnader, ätstörningar, självdestruktivitet, bantningshets, mansdominerade festivalscener, mansdominerade bolagsstyrelser, mansdominerade tv-tablåer, bevisar dessa saker verkligen att jämställdheten gått för långt?

+ Josephine Bornebuschs roman ”Född fenomenal” är verkligen, ja, fenomenal.

- Sverigedemokraterna som är så oroliga för vad folk kostar borde ju inse att all reklam de skickar hem till mig är ett enormt slöseri med pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro