ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Gabriella Kärnekull Wolfe: Första gången jag sålde sex var jag 15 år

Gabriella Kärnekull Wolfe · 24 Okt 2018
Uppdaterad 24 Okt 2018
Tillsammans har vi ställt oss upp och sagt ifrån: vi är inte någons hora, skriver Gabriella Kärnekull Wolfe.

Tillsammans har vi ställt oss upp och sagt ifrån: vi är inte någons hora, skriver Gabriella Kärnekull Wolfe. Foto: Unsplash


Jag gick i nian och var femton. Vi möttes upp på en bilparkering och han körde ut mig till en skog i Tyresö utanför Stockholm, skriver Gabriella Kärnekull Wolfe.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den första som köpte sex av mig var Sten. Sten jobbade på en servicebutikskedja och sa att han var trettioåtta år gammal, men var egentligen femtiotvå. Jag gick i nian och var femton. Vi möttes upp på en bilparkering och han körde ut mig till en skog i Tyresö utanför Stockholm. Väl på plats lade han märke till mina självskadesår och berättade att han också brukade må dåligt. Sedan stoppade han in sin kuk i min mun.

quotation startJag tyckte inte att jag var värd mer än femhundra spänn, och det fanns gott om män som ville bekräfta det värdet för mig.quotation end

Jag fick femhundra kronor för träffen med Sten. Att jag började sälja sex kom inte från ingenstans, utan var en del av en nedåtgående spiral som började långt tidigare, med sexuella övergrepp och psykisk ohälsa. Jag tyckte inte att jag var värd mer än femhundra spänn, och det fanns gott om män som ville bekräfta det värdet för mig. Under de följande åren blev det många fler träffar. Parallellt med prostitutionen gick jag till skolan som alla andra, men där skalade jag bort den andra delen av mig. I klassrummet var jag halva Gabriella – i skogen i Tyresö var jag den andra.

Det tog nästan fyra år innan jag fick bli hela Gabriella igen. Hösten 2017, ett halvår efter att jag sålde sex för sista gången, startade jag och min kompis Amanda uppropet #intedinhora, för kvinnor och transpersoner med erfarenhet av prostitution. När uppropet släpptes var vi 141 modiga som skrek ut vilken utsatthet det innebär att leva i prostitution.

Medan många andra upprop lade ner, fortsatte #intedinhora att utvecklas. I dag är vi mer av en organisation än ett upprop. Inom nätverket, där alla har sålt sex, har jag för första gången känt att hela Gabriella får finnas. I #intedinhora får man vräka ur sig ångesten, sucka åt läxor, klaga på sina barn och gråta. Här innehar Sten titeln som en av landets mest patetiska femtiotvååringar, och vi är Sveriges starkaste. Hos oss finns ingen dikotomi mellan tjejen i klassrummet och tjejen i skogen i Tyresö, hela hon får finnas.

Ett år efter #metoo bryr jag mig faktiskt inte om Svenska akademien eller någon namngiven mediasnubbe. Hallå, vi har gjort något storslaget här borta. Vi har skapat ett rum för oss som tidigare knappt fått finnas. Vi har en gemenskap för människor som tidigare stått ensamma. Tillsammans har vi ställt oss upp och sagt ifrån: vi är inte någons hora.

Gabriella Kärnekull Wolfe

Plus: Alla stjärnor i #intedinhora.Minus: Sten.

klar

Artikellänk är kopierad

Gabriella Kärnekull Wolfe
Gabriella Kärnekull Wolfe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro