ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Här är sex områden där våra politiker misslyckats

gun · 15 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Skolan är eftersatt, tycker skribenten Gun.
Skolan är eftersatt, tycker skribenten Gun.Foto: All over press

Våra politiker brukar framhålla att de tar ansvar för Sverige. Hade de verkligen gjort det under de senaste 30–40 åren skulle Sverige inte se ut som det gör i dag. Många mår dåligt och känner vanmakt och frustration över att inte kunna påverka sin situation. Jag vill peka på sex viktiga områden som jag anser att politikerna inte har tagit ansvar för.

1) De har inte sett till att bostadsbyggandet varit i  takt med folkökningen trots att man från 1950-­talet har haft stor bostadsbrist.

2) De har inte på allvar ­tagit itu med arbetslösheten.

3) De har inte utbildat tillräckligt många lärare eller byggt tillräckligt med skolor.

4) De har inte tagit till sig de signaler och nödrop som läkare och sjuksköterskor har annonserat om i åratal nämligen att personalen och resurserna inte räcker till.

5) De har i åratal diskuterat vilken regering som har anslagit mest pengar till polisen. Under tiden har brottsligheten ökat och polisernas arbetssituation har blivit allt mer svårhanterlig, menar jag. Sverige har blivit ett otryggare land.

6) De har inte lyckats göra något åt socialsekreterarnas psykiskt tunga situation trots att de vet att allt fler människor i Sverige kommer att behöva mer stöd.

Jag tycker att vi medborgare får säga som politikerna: ”Vi har inte varit tydliga nog”. Vi måste bli mer ifrågasättande och inte okritiskt acceptera allt som politikerna bestämmer. Vi bör engagera oss mer, även om vi inte är partimedlemmar, skriva insändare samt demonstrera på gator och torg.

Så här kan vi inte ha det längre. 

klar

Artikellänk är kopierad

gun
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro