ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Hatar krönikörer barn?

Fridah Jönsson · 4 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Eftersom flera svenska skribenter har barn, så läser jag ofta krönikor som handlar om hur jobbigt det är att vara föräldrar. När jag gör det undrar jag alltid samma sak:
Varför skriver man saker som gör att man framstår som att man hatar att ha barn?

Jag läser en av Sveriges största bloggar. Där står att hon ”lämnade alla osnutna ungar” hos sin sambos föräldrar. Hon berättar att hon måste ”lägga band på sig för att inte freaka ut fullständigt” när hon sitter i en bil utan att höra barnens bråk. Det står om vilka jobbiga morgnar hon har med sin yngsta son.

Det här är inte första gången det står saker i samma stil på hennes blogg. Och det är verkligen inte första gången jag läser något som går ut på att föräldraskap är det drygaste som finns och att det inte finns något bättre i hela världen än när barnen är borta och man har det värsta ordet sedan ”fredagsmys”: Egentid.

Nu har ju inte jag barn. Det är snarare så att jag ÄR ett barn (ni får börja kommentera det redan nu om ni vill). Men om jag hade barn så skulle jag aldrig kunna skriva på min blogg eller i en tidning om hur tidigt min eventuella dotter vaknade, hur tråkigt jag tyckte det var att leka med henne, hur jobbig hon var i affären eller hur mycket jag och hennes pappa skulle bråka på grund av henne.

Och jag vill inte höra ett enda ord om att ”är man skribent så blir det så att man skriver om allt”. Tack, jag vet, jag har varit krönikör i två år. Under hela hösten skrev jag en krönika i veckan, så jag vet att man skriver om allt man kommer på. Men jag har ju ändå någon slags gräns. Har inte andra det?

Oroar sig inte en förälder för att ens barn ska bli sårat på något sätt? Vill man då själv skriva i Sveriges största kvällstidning (alternativt på en av Sveriges största bloggar) att man blir uttråkad av att leka med det?
Jag skulle gråta blod om min mamma skrev så. Och jag skulle lämna över vårdnaden om mitt barn till någon annan om jag själv gjorde det.

+ Nollnolltalet.se är nominerade till Stora Bloggpriset…

– … men Sveriges hundra största bloggare nominerade fem bloggar var, och alla är redan superstora. Kunde inte någon med hundrafemtio besökare per dag ha fått vara med?

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro