ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Hon slåss av kärlek till laget

Helena Sandklef · 13 Dec 2011
Uppdaterad 13 Dec 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Media har gjort stora framsteg i att låta fotboll bli ett prefix till våld. Säg derby och skräcken kommer till stan. Varför fokuseras det på våldet, varför detta utrymme? Av alla förklaringar tycker jag den här är bäst: våld i alla former behöver problematiseras, diskuteras och utredas så fort det inkräktar på någon annan, och det gör det så gott som alltid. Att det tar fokus från fotbollen beror dels på sensationsfaktorn, dels på att samhällsfrågor engagerar många fler än vad fotboll faktiskt gör. Men klubbarna är inte problemet, huliganerna är. Hur tar vi oss an problemet, vi som vill försöka förstå? Kanske med nya glasögon.

klar

Artikellänk är kopierad

Helena Sandklef
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro