ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Hur härligt är det att se kollegans mansbarm?"

Hanna Lindberg · 15 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det jul igen och nu är det fest igen och festen varar än till påska. Ja, företagens festligaste tid är här, om du inte jobbar på ett ställe som sparat in på din jultallrik, vill säga. Redan när julfesten först förs på tal, och det brukar vara i september, får kollegorna något maniskt i blicken. Gratis mat, fri sprit och dessutom slipper man jobba. Nyheten mottas som om den vore värsta lottovinsten:

Yes, det blir julfest även i år! Själv känner jag mig som ett ufo. Firmafester går ut på att komma sina kollegor nära. Alldeles för nära. Jag äter inte kött, dricker inte sprit och är inte ens särskilt social. Allt som återstår är fläsk, fjäsk och fulla kollegor. På ett av mina tidigare jobb skulle vi anställda lära känna varandra bättre hade chefen bestämt. Efter de sedvanliga mästerskapen i floskler och powerpoint-terror var det dags. Vi värmde upp med yxkastning och tävling i blåsrör. Sen skulle man lagvis konstruera ett hus av träplankor på tid. En kollega gick fullständigt bananas. Plankorna flög genom luften, hon skrek ut order och gestikulerade vilt med armarna. Jag tryckte mig mot väggen – livrädd.Efteråt pratade den inhyrda inspiratören om gruppdynamik, och kollegan som nyss betett sig som en psykopat fick veta att hon hade goda ledaregenskaper. När jag jobbade på en skola för några år sen hade man inte råd att hyra in dyra lekledare till konferensen. Där löste man istället spänningarna genom att ligga med varandra. Matteläraren förförde skolsyster, som var gift med gympaläraren, i biblioteket. Att det morgonen efter uppstått nya knutar behöver jag knappast nämna.I år ska vi ha julfesten på Yasuragi. Bad och bastu låter ju skönt, tänkte jag först. Men ganska snart såg jag bilden framför mig – 20 halvnakna kollegor guppandes intill i bassängen. Hur härligt är det att se kollegans mansbarm framför mig när vi träffas vid kaffeautomaten på måndag? Kalla mig gärna tråkboll. Men efter nyår tar jag kick-off med mig själv.  + Äntligen är mandarinsäsongen här. – Övermogen frukt säljs numera som ”ready to eat” till ockerpriser.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Lindberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro