ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Inför åldersgräns på religioner

Humanistiska atheisten · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Var gärna troende, men tvinga inte på er tro på andra, hälsar insändarskribenten "Humanistiska atheisten".
Var gärna troende, men tvinga inte på er tro på andra, hälsar insändarskribenten "Humanistiska atheisten".

Religionsfriheten i Sverige tycker jag är bra. Framför allt friheten att inte vara religiös, som inte alltid ­varit möjlig i Sverige.

Jag tycker att det är fel att man som barn ska bli påtvingad en tro av den vuxna världen. Alla ska få möjlighet att fritt få välja mellan alla trosuppfattningar eller att välja att inte tro.

När man är barn tror man oftast på allt som de vuxna berättar för en. Det är lätt att lura i någon med lite kunskap att tomten på jul­afton är på riktigt, att det var mjölktandsmössen som lämnade ett guldmynt under kudden eller att mamma och pappas religiösa övertygelse är den rätta.

I förlängningen tror jag att om alla som tror på olika saker, som spöken och andra osynliga varelser, inser att det bara är en tro och inte vetenskapligt bevisat så kanske man inte heller blir fanatisk.

Och då kanske vägen till att döda en annan människa för dennes tro blir längre. Om man blir tvungen att vänta tills man blir 18 år gammal innan någon börjar hjärntvätta en så hinner man förhoppningsvis få lite mer motståndskraft mot religion och känslomässiga argument.

klar

Artikellänk är kopierad

Humanistiska atheisten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro