ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Inför fler rastvakter

Common sense, please · 1 Okt 2014
Uppdaterad 1 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

En enkel åtgärd för att minska mobbningen vore att sänka alla basketkorgar så att barnen i låstadiet också kan spela, menar insändarskribenten, som förespråkar sunt förnuft.
En enkel åtgärd för att minska mobbningen vore att sänka alla basketkorgar så att barnen i låstadiet också kan spela, menar insändarskribenten, som förespråkar sunt förnuft.Foto: Alamy

Det finns ett enkelt sätt att förebygga mobbning på skolgårdarna: Det behövs fler rastvakter som har koll på hela skolgården. 

De få rastvakter som kommer ut på skolgården står i regel och pratar med varandra i ett hörn. 

För att förebygga mobbning är det också viktigt med trevliga och attraktiva skolgårdar som inbjuder till lek, spel och idrott och att skolans personal ibland hjälper barnen att komma igång. 

Ju fler konkreta aktiviteter på rasterna desto mindre tid för trakasserier av olika slag. 

En enkel åtgärd att ­börja med är att sänka alla basketmål till en sådan höjd att de mindre barnen på lågstadiet kan kasta i bollen i korgen. 

Man behöver inte vara raketingenjör för att förstå detta, inte ens skolminister. It’s common sense (sunt förnuft). 

klar

Artikellänk är kopierad

Common sense, please
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro