ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Alla ska ha rätt till demensvård på sitt eget språk

Insändare · 21 Nov 2018
Uppdaterad 21 Nov 2018
Som tur finns det i Sverige demensboende och äldreboende som erbjuder vård och omsorg på vårdtagarens eget språk, skriver insändarskribenten.

Som tur finns det i Sverige demensboende och äldreboende som erbjuder vård och omsorg på vårdtagarens eget språk, skriver insändarskribenten. Foto: Cristian Newman/Unsplash


Tänk den trygghet vårdtagaren känner när den får prata och höra sitt eget modersmål när så mycket annat i omgivningen känns svårbegripligt och främmande på grund av sjukdomen, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

quotation startDet är en underbar tanke att jag, den dagen jag behöver det, kan få plats i äldreboende eller demensboende där det talas mitt eget språk.quotation end

Jag jobbar själv inom demensvård och har arbetat i flertal svenska vårdhem där personalens kunskaper i svenska språket är så bristfälliga att vårdtagaren har svårt att ta till sig det som sägs. Då uppstår frågan varför våra svenska äldre inte har rätt till vård på sitt modersmål?

Har själv annat modersmål än svenska och det är en underbar tanke att jag, den dagen jag behöver det, kan få plats i äldreboende eller demensboende där det talas mitt eget språk. Det ska vara allas rättighet!Språkvårdare

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro