ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Alltför många lider i det tysta av vår syn på alkohol

Insändare · 12 Aug 2017
Uppdaterad 12 Aug 2017
För vissa är kanske det karaktäristiska ljudet när någon knäpper en öl en slags belöning för en veckas slit. För många andra är det början på ett helvete, skriver insändarskribenten Matts.

För vissa är kanske det karaktäristiska ljudet när någon knäpper en öl en slags belöning för en veckas slit. För många andra är det början på ett helvete, skriver insändarskribenten Matts. Foto: IBL/Shutterstock


Vi försvarar vårt alkoholdrickande. Jag har inga problem med alkohol skulle de flesta säga. Men de flesta av oss skulle inte kunna låta bli att dricka under en längre tid, skriver Matts.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det karakteristiska ljudet när någon knäpper en öl känner vi alla igen. För vissa är det en stunds avkoppling. Kanske någon slags belöning för en veckas slit. För många andra är det början på ett helvete. En pappa som snart inte kommer att vara sig själv. En pappa man känner sig rädd för. En pappa som kanske kommer att slå. Han har aldrig gjort det men det känns som om han skulle kunna det. Det läskigaste är att pappa inte känns som pappa längre. Och det räcker med en öl. Ölen går in och tar över det utrymme som en gång var pappa.

Känner du igen dig? Kanske är det din man jag pratar om. En man du inte längre känner igen men du kan inte riktigt beskriva vad det är du upplever. Du vet att det händer varje gång han dricker. Du kanske uttalat orden. Måste du dricka? Måste du tjata, kanske du fått till svar. Försvaren kommer upp, den gömda men ack så kännbara aggressiviteten som säger back off.

Problemet är att vi försvarar vårt alkoholdrickande. Jag har inga problem med alkohol skulle de flesta säga. Men de flesta av oss skulle inte kunna låta bli att dricka under en längre tid. Vi säger med vår enfald och med ett huvudet-i-sanden anda att det är en social grej. Men vad är det som är socialt med att ett barn, en man eller kvinna kommer att vara rädd för sin mamma, pappa eller annan närstående som dricker?

Alltför många lider i det tysta av den här mentaliteten vi har och vi behöver en röst som säger hur det ligger till. Annars kommer det tysta destruktiva att fortgå. Därför att det händer ofta bakom lyckta dörrar. I hemmets så kallade trygga famn.

Matts

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro